Стикери за задното стъкло АГУ
- echo69
- потребител
- Регистриран: 18 авг 2006, 14:13
- Модел на автомобила: ford focus 1,6 zetec SE 100k.c.
- Status: Извън линия
Стикери за задното стъкло АГУ
Някои да знае къде се продават стикери, които показват че автомобила е с АГУ? Пазарджик?
-
- потребител
- Регистриран: 11 юли 2005, 00:34
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi '93
- Контакти:
т'ва е ново 20 - аз съм с газ вече 1 година и не ми дадоха стикер, файдата е, че ако стане пожар - пожарната ще знае, че има газова уредба ... за друг кяр не се сещам 
Някъде в закона пише ли, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО слагането на такъв стикер? (да не се заяждат псоел кат-аджиите)

Някъде в закона пише ли, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО слагането на такъв стикер? (да не се заяждат псоел кат-аджиите)
Когато животът ти поднесе лимон - направи си ЛИМОНАДА

-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2006, 12:47
- Модел на автомобила: екс Ford Fiesta 1.1 '94г. с BRC, сега Opel Astra G '03г. комби-метан
Ще може ли да дадеш малко повече информация и най-вече да обясниш защо?S@sel@ написа:Стикера вече е задължителен...
Точно преди заветната дата 01.01.2007г. зареждам на Shell и момчето ми казва, че след влизането ни в ЕС нямало да зареждат автомобили, на който клапана за зареждане е в купето. Ей побеснях

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
S@sel@ написа:Стикера вече е задължителен. Цената започва от 1лв. Продава се по бензиностанции и разпряват, че било по- скъпо там, а аз лично си го взех от "Зелена Вълна" (бул. „Фритьоф Нансен“ 11 тел. /факс: 981 68 40 тел.: 981 56 28 ) за 1 лв.

- jlpetkov
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2007, 08:59
- Модел на автомобила: BMW 318ti 95'мтехник шпер; Ford Fiesta 1,6i 16V '94 АГУ
Да споделя и моя опит по въпроса: Направиха ми паспорт на газовата бутилка в сервиз на бул. Черни връх - СофияBOROOO написа: Точно преди заветната дата 01.01.2007г. зареждам на Shell и момчето ми казва, че след влизането ни в ЕС нямало да зареждат автомобили, на който клапана за зареждане е в купето. Ей побеснях, защото аз пожелах да е вътре, че нямах много вяра как точно ще ми пробият ламарините и дали след това няма да се появи ръжда. После се оказа, че проверяват само стикера - дали газовата е с редовен технически преглед и въобще не ги интересува къде е клапана.
Дадоха ми въпросната лепенка, дадоха ми и паспорт за бутилката както и лепенка за минат технически преглед на бутилката-газовата.
Без него не може легално да се мине на Годишния технически преглед.
За да ми направят паспорта, ми пробиха калника да изведат накрайника за зареждане извън купето (което е задължително според новите изисквания-те така казаха). Задължително е и тръбичката която ходи от бутилката до въпросния накрайник да е в гофрирана тръба (която като цяло не играе никаква роля, даже и предпазна).
-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Колко ти излезе удоволствието? Трябва да мина и аз същата процедура.jlpetkov написа: Дадоха ми въпросната лепенка, дадоха ми и паспорт за бутилката както и лепенка за минат технически преглед на бутилката-газовата.
Без него не може легално да се мине на Годишния технически преглед.
За да ми направят паспорта, ми пробиха калника да изведат накрайника за зареждане извън купето (което е задължително според новите изисквания-те така казаха). Задължително е и тръбичката която ходи от бутилката до въпросния накрайник да е в гофрирана тръба (която като цяло не играе никаква роля, даже и предпазна).
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата
Чл. 18. (1) За обозначаване на пътни превозни средства се използват следните опознавателни знаци:
……
16. (Нова - ДВ, бр. 32 от 2006 г.) "Моторно превозно средство с монтирана автомобилна газова уредба" - знакът има формата на равностранен триъгълник със светлоотразителни жълт цвят и червена крайна ивица с вписани в него надпис с латински букви "GAS" и знак "Внимание". Поставя се на задното стъкло от вътрешната страна в горния ляв ъгъл или на подходящо място на челното стъкло, ако МПС няма задно стъкло.

Който има цветен принтер да си го принтира - размера е 5/5/5см.

Чл. 18. (1) За обозначаване на пътни превозни средства се използват следните опознавателни знаци:
……
16. (Нова - ДВ, бр. 32 от 2006 г.) "Моторно превозно средство с монтирана автомобилна газова уредба" - знакът има формата на равностранен триъгълник със светлоотразителни жълт цвят и червена крайна ивица с вписани в него надпис с латински букви "GAS" и знак "Внимание". Поставя се на задното стъкло от вътрешната страна в горния ляв ъгъл или на подходящо място на челното стъкло, ако МПС няма задно стъкло.

- jlpetkov
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2007, 08:59
- Модел на автомобила: BMW 318ti 95'мтехник шпер; Ford Fiesta 1,6i 16V '94 АГУ
незнам колко излезе само ''удоволствието'', тъй като го комбинирах със смяна на изпарител.vladdko написа: Колко ти излезе удоволствието? Трябва да мина и аз същата процедура.
Общо беше ~200лева, като имаш в предвид че изпарителя е 130... Трябва да се разтърся за листа-гаранция, там май пишеше подробно...
-
- потребител
- Регистриран: 11 юли 2005, 00:34
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi '93
- Контакти:
?!?!?!?!? това откъде го измсилиха?! мойта зареждачка си е в багажника и никой не ми е правил проблеми, включително полицаи и газаджиите на прегледа...jlpetkov написа: За да ми направят паспорта, ми пробиха калника да изведат накрайника за зареждане извън купето (което е задължително според новите изисквания-те така казаха).
Когато животът ти поднесе лимон - направи си ЛИМОНАДА

- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Brock написа:ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата
……
Който има цветен принтер да си го принтира - размера е 5/5/5см.
а къде е законовата делегация за създаването на това задължение?
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
По принцип колата е като човека - има предница и задница, лява и дясна страна. Стикера се лепи отзад в горния ляв ъгъл - все едно на тебе на лявото рамо - или с други думи като застанеш с лице към задния капак/прозорец на колата в ляво горе.redchampions написа:Добре де, в горния ляв ъгъл. Ама гледано отвътре или отвън?

Аз не знам какво е това законова делегацияred написа:а къде е законовата делегация за създаването на това задължение?

Но какво значение има, след като тази точка е в закона и е в сила от 1/1/2007г.

- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Написано е казваш в правилника, но органът по приложението на закона следва да издава само такива актове, чиито обхват е предвиден в Закона и не противоречи на целите му (ей това е законова делегация). Това оправомощаване следва де е изрично, ако това правило не е спазено, актът (в случая правилникът за движение по пътищата) в тази му чест ще се окаже нищожен.Brock написа:По принцип колата е като човека - има предница и задница, лява и дясна страна. Стикера се лепи отзад в горния ляв ъгъл - все едно на тебе на лявото рамо - или с други думи като застанеш с лице към задния капак/прозорец на колата в ляво горе.redchampions написа:Добре де, в горния ляв ъгъл. Ама гледано отвътре или отвън?![]()
Аз не знам какво е това законова делегацияred написа:а къде е законовата делегация за създаването на това задължение?![]()
Но какво значение има, след като тази точка е в закона и е в сила от 1/1/2007г.
С други думи министърът не може да допълва закона.