Съвет за покупка на Форд Фокус 1.4?
-
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2007, 10:56
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Съвет за покупка на Форд Фокус 1.4?
Моля, помогнете ми малко с тази кола. Харесала съм си Форд Фокус 1.4, 2000г. Купувана е в България. Какво трябва да се гледа? Малък ли е този двигател? С климатик е, може ли да се затормозява? Обяснете като на жена моля ви
Аз ясно, че ще я закарам на сервиз, но все пак....Рових се тук из форума, но са обсъждани най-ве4е 1,6 и дизелите...Благодаря предварително.

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
ами с този мотор не мисля,че ще ти е добре.На равен път ще върви доволно със 120 примерно,обаче тръгнеш ли да качваш балкани ще те изтормози и ще качи разхода.Преди време минавах с фокус 1.6 през прохода на републиката-доста добър път позволяващ висока скорост-100-130км/ч.Тогава си казах,ако беше 2.0 щеше да бъде по добре.
Така,че ти си направи сметка как,къде и колко ще пътуваш.Ако си изцяло в града няма проблем.
Закарай го в сервиз да му направят цялостен преглед.
Слабо място на фокусите е таблото с уредите-от време на време прекъсват работа.Някъде му се губят тоците.Виждал съм вече 3 такива неработещи или отвреме на време работещи табла.
Всичко друго е както при всяка кола.
Поздрави от мен за избора си-прекрасен автомобил!
Така,че ти си направи сметка как,къде и колко ще пътуваш.Ако си изцяло в града няма проблем.
Закарай го в сервиз да му направят цялостен преглед.
Слабо място на фокусите е таблото с уредите-от време на време прекъсват работа.Някъде му се губят тоците.Виждал съм вече 3 такива неработещи или отвреме на време работещи табла.
Всичко друго е както при всяка кола.
Поздрави от мен за избора си-прекрасен автомобил!
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
няма проблеми това, че е с 1.4 мотор, не знам защо сте така лошо настроени
покарай го малко и виж, дали ти отговаря на стила на каране, ако да - няма за какво да даваш пари за по-голям мотор 
фокуса е добра покупка, поискай сервизната книжка и виж дали е попълвана редовно
закарай колата в мото пфое на оглед - там ще ти кажат квото може да се каже, но старата кола си е коте в чувал 

фокуса е добра покупка, поискай сервизната книжка и виж дали е попълвана редовно

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
-
- потребител
Ами колата е в Габрово. Там едва ли има МП.А едва ли ще ми я даде да я закарам в Пловдив.
Този проблем с таблото и тоците лесно ли се отстранява ако възникне и колко би струвало? Със сигурност няма да минавам проходи пове4е от веднъж годишно. Колата ми трябва за града , за по морето, за уикендите, 2 пъти годишно почивчица на някъде. Аз си имам служебен транспорт, така 4е...затова се чудя за това 1.4. Е сега, естествено не искам да ми спира на някое нагорнище, ако е пуснат климатика, радио и още нещо. От това се притеснявам. Благодаря пак.
П.С BadAngel в теб се целех. Видях , че си навътре в нещата и се надявахда отговориш. Thanks

Този проблем с таблото и тоците лесно ли се отстранява ако възникне и колко би струвало? Със сигурност няма да минавам проходи пове4е от веднъж годишно. Колата ми трябва за града , за по морето, за уикендите, 2 пъти годишно почивчица на някъде. Аз си имам служебен транспорт, така 4е...затова се чудя за това 1.4. Е сега, естествено не искам да ми спира на някое нагорнище, ако е пуснат климатика, радио и още нещо. От това се притеснявам. Благодаря пак.
П.С BadAngel в теб се целех. Видях , че си навътре в нещата и се надявахда отговориш. Thanks

- mrdds
- потребител
С ново табло в МП го отстраняват.Zuza написа:Този проблем с таблото и тоците лесно ли се отстранява ако възникне и колко би струвало?
Опитвал съм се да открия проблема,но не можах.Опитва се и "майстор" електричар и той не успя.При диагностиката в МП констатираха "Дефект в таблото-само смяна с ново решава проблема". Недочаках да кажат сумата.......

П.П Следващия път се цели по точно в колегата

- BadAngel
- потребител
- Контакти:
аабе, ти не се притеснявай, това, че е 1.4 не означава, че трябва да буташ колата по баирите
просто по-слабите мотори са с по-къси предавки, така че да имат нормално ускорение за сметка на максималната скорост
не взимай кола, преди да са я видяли в сервиз на подемник
ако можеш направи справка при застрахователя на колата дали е имала по-сериозни удари (не зная дали алианс дават такава информация, но от булинс дават и е полезна)
това, че е купена от мото пфое от една страна е добре, понеже знаеш че не е крадена примерно, но пък от друга страна това е кола, карана 7 години в българия, така че много внимавай за техническото състояние на автомобила
също така се интересувай дали колата е била карана като служебна или лична...
приятно ми е, че имаш добро впечатление за мен, за съжаление обаче честно казано много не разбирам

не взимай кола, преди да са я видяли в сервиз на подемник

това, че е купена от мото пфое от една страна е добре, понеже знаеш че не е крадена примерно, но пък от друга страна това е кола, карана 7 години в българия, така че много внимавай за техническото състояние на автомобила

приятно ми е, че имаш добро впечатление за мен, за съжаление обаче честно казано много не разбирам

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
-
- потребител
Благодаря и на двамата.
Може ли един полседен въпрос. Какво бихте си взели Форд Фокус 2002 1,8, дизел или Тойота Авенсис 99-2000, 1,6, бензин? Горе долу на една цена може да се намерят...но ...не знам. Идват ми пове4е парите вече за тези коли, но мога да се постарая.
Mrdds, и ти ми беше полезен. Следващия път ще замерям теб с домати
Все пак е хубаво някой да ти отговори.
Може ли един полседен въпрос. Какво бихте си взели Форд Фокус 2002 1,8, дизел или Тойота Авенсис 99-2000, 1,6, бензин? Горе долу на една цена може да се намерят...но ...не знам. Идват ми пове4е парите вече за тези коли, но мога да се постарая.
Mrdds, и ти ми беше полезен. Следващия път ще замерям теб с домати

Все пак е хубаво някой да ти отговори.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Мисля, че имаше скоро тема по въпроса и ДА, превърта се.Zuza написа:И още нещо, което се чудя. Възможно ли е да се превърта електронен километраж ма Форд Фокус, 2001. Питам защото ми се струва малко нереално 60000 км. за 6 годишна кола? Може ли да се разчита на тези данни?
Иначе за километрите, зависи как е карана. Моята е на над две години и половина и е малко под 25 000км. Просто е карана малко преди да я взема, а аз също я карам малко ( главно градско).

- BadAngel
- потребител
- Контакти:
виж сервизната книжка, по нея може да се ориентираш какви километри е правено с колата и как е обслужванаZuza написа:И още нещо, което се чудя. Възможно ли е да се превърта електронен километраж ма Форд Фокус, 2001. Питам защото ми се струва малко нереално 60000 км. за 6 годишна кола? Може ли да се разчита на тези данни?
електронния километраж даже май е по-лесен за разбирачите и от аналоговия, но километрите не са толкова важни, важно е състоянието
аз лично обаче бих се замислил за дизел... особено пък ако е нов внос... германеца, италианеца или там който е взел колата си е направил сметката, че за него е по-евтино да кара дизел, понеже минава много километри, няма как да очакваш да вземеш дизел, които е каран под 25 000 км на година, което за 5-6 годишна кола са над 250 000 км без значение кво пише на километража
иначе 60 000 км за 6 години може и да са реални, майка ми има пежо 206 на 4 години и е на 12 000 км... километрите са сигурни, понеже колата е купена нова от сфа
Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
- BadAngel
- потребител
- Контакти:
а с еднакви екстри ли са? кажи повече за колите, нов внос ли са, служебни ли са били... за 10 000 може да вземеш 1.6 бензин 2002-3та даже, според мен не си заслужава дизела, ако не правиш поне 20 000 км на годинаZuza написа:Значи дилемата е следната: Фокус 1.4 16V 1999 г. на цена от 7500 и 183 хил. км или Фокус 1.8 дизел 2001 г. на цена от 10400 и 58 хил. км
на твое място, ако имах 10 000 лв кеш изобщо не бих се занимавал със стара кола - бих си взел на изплащане с голяма начална вноска една готина корсичка

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
E, как ще кажеш Корсичка, а не Фиестичка?BadAngel написа:Zuza написа:
на твое място, ако имах 10 000 лв кеш изобщо не бих се занимавал със стара кола - бих си взел на изплащане с голяма начална вноска една готина корсичка

-
- потребител
За жалост ги нямам готови 10 бона, една част ще взема на кредит. И аз мисля така за новите коли, но дори при голяма вноска /всъшност имам около 7/, пак идва по 300, 400лв на месец лизинга, което ми е вече нагорно. Мога да си позволя малък потребителски с по 100 лв на месец, ако реша 4е дадена кола си заслужава. Иначе и двете коли са лични, с климатици, и там ред екстри ел.стъкла и пр. 1.4 е купувана от МП, а другата е внос, но е карана в Б-я. 20000км. на година...не знам...може би. А пък и не искам малка кола....не знам защо.
- mrdds
- потребител
според профила си, който описа разбирам,че ти трябва кола за градско каране на къси разтояния(преобладаващо)
Тогава моето мнение е да си вземеш 1.4 бензиновия мотор.
1.По-евтин е.
2.Бензиновия мотор издържа натоварвания много повече километри от дизеловия.Дали е на 58 или на 258к.не може да знае никой.Още повече,че има и турбина,която е нож с 2 остриета.
3.Дизела на къси разтояния ще ти дава разход близък до бензиновия.
4.Смяната на консумативи(ремъци,ролки филтри) на бензиновия мотор са 190лв,на дизеловия 300лв.Акумулатор за бенз-70лв,диз-150лв(български)
5.Много вероятно е зимата да имаш проблеми със запалването на дизела.По принцип има едно правило ,че дизелов автомобил се купува през зимата-запали ли na -5 градуса ок.
6.Както казаха колегите,който си купува нов дизел има намерение да го кара мноооого,за да му докара изгоден разход на гориво.А не защото е фен на тракторите.
И въпреки това нее зле да гледаш и другите неща на колата-оборудване,екстри,състояние на интериора,ходова част.....
Тогава моето мнение е да си вземеш 1.4 бензиновия мотор.
1.По-евтин е.
2.Бензиновия мотор издържа натоварвания много повече километри от дизеловия.Дали е на 58 или на 258к.не може да знае никой.Още повече,че има и турбина,която е нож с 2 остриета.
3.Дизела на къси разтояния ще ти дава разход близък до бензиновия.
4.Смяната на консумативи(ремъци,ролки филтри) на бензиновия мотор са 190лв,на дизеловия 300лв.Акумулатор за бенз-70лв,диз-150лв(български)
5.Много вероятно е зимата да имаш проблеми със запалването на дизела.По принцип има едно правило ,че дизелов автомобил се купува през зимата-запали ли na -5 градуса ок.
6.Както казаха колегите,който си купува нов дизел има намерение да го кара мноооого,за да му докара изгоден разход на гориво.А не защото е фен на тракторите.
И въпреки това нее зле да гледаш и другите неща на колата-оборудване,екстри,състояние на интериора,ходова част.....