Странен шум при потегляне
-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 19:16
- Модел на автомобила: VW Polo 1.9 SDi '99
- Status: Извън линия
Странен шум при потегляне
Някъде я имаше засегната подобна тема, но не я открих.
Та ето за какво иде реч:
при студен двигател и т.н. потеглям и при полусъединител (в ниските 1200-1600об/м) се чува шум, като от приплъзване между сухи метални повърхности, което изчезва като се позатопли двигателя.
Дали е от съединител, маслото на скоростната кутия или?
Та ето за какво иде реч:
при студен двигател и т.н. потеглям и при полусъединител (в ниските 1200-1600об/м) се чува шум, като от приплъзване между сухи метални повърхности, което изчезва като се позатопли двигателя.
Дали е от съединител, маслото на скоростната кутия или?

- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
стържене? като стържене? Притискателя започва да издухва..може да е и от лагера ,но се съмнявам.. а може да е от нещо друго съвсем дребно и незначително.. Педала на съединителя нормално ли се натиска? Няма да му се плашиш .. ако стане силен звука.. като стържене на трамвай... ще бъдеш сигурен ,че е от притискателя.. или пружините на феродовия диск са изпуснали което е по вероятно..Сменял ли си съединителя? И преди колко време?
-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 19:16
- Модел на автомобила: VW Polo 1.9 SDi '99
Да, подобен на стържене е. Неописуем.
Съединител не съм сменял, колата я имам от по-малко от година и е на по-малко от 8к км.
Педала на съединителя му трябва малко "баене", че нещо не му е много наред тресчотката (някой път като пускам педала се чува яко изчаткване и съединителя отделя).
Карам е нормално, без много ръчки. Поддържам си я.
Съединител не съм сменял, колата я имам от по-малко от година и е на по-малко от 8к км.
Педала на съединителя му трябва малко "баене", че нещо не му е много наред тресчотката (някой път като пускам педала се чува яко изчаткване и съединителя отделя).
Карам е нормално, без много ръчки. Поддържам си я.

- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
ами щом нямаш проблеми със съединителя в момента няма за какво да се притесняваш.. На полото му сменихме само феродовия и лагера и на всяко тръгване се чуваше ЯКО стържене- и няма и 5-10К и свърши съединителя.. Отделяше рязко и придърпваше.. сега ще го сменяме ,но майсторите казаха ,че се е получило от износване на притискателния диск.. имало някакъв ъгъл специален който като се износи и не се слягат добре двата диска.....