УДАВИХ СИ ФОРДА ПОМОЩ!!!

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
PREDATOR
потребител
потребител
Регистриран: 04 май 2007, 10:12
Модел на автомобила: Ескорт 1.8TDI 1994г.
Status: Извън линия

УДАВИХ СИ ФОРДА ПОМОЩ!!!

Мнение от PREDATOR » 18 май 2007, 11:30

Здравейте! Преди около месец си взех Форд ескорт (седан) 94г. 1.8тди. Вчера вечерта при преминаване на залята от вода улица (Овча купел - при банята) ме заля голяма вълна от насрещно идваща кола, заля ми целия преден капак и предното стъкло. Двигателя пресеца изпуши и угасна. След това видях че е изтекло масло по земята. Съмнявам се че влезнала вода в двигателя и е избила някъде по двигателя в следствие на което нещо се е спукало и е изхвърлило масло. Струва ми се че е издиша двигателя като го запалих само "кюфка". Някой имал ли е същият проблем. Дайте съвет какво да правя до сега не съм карал дизел и не разбирам нищо. Имах Рено 19 1.7 бензин. ПОМОЩ дайте съвети :oops: :oops: :roll: :cry:

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 18 май 2007, 12:18

Имаше някъде тема за хидравличен удар при навлизане на вода в цилиндрите. Доста неприятна работа, особено при дизелите...
А как се процедира...де да знам...Слагай масло и дебни откъде тече; смени възд.филтър, подсуши въздуховода, кабели, бобини и к'вот се сетиш и опитай да запалиш.

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 18 май 2007, 12:48

Хидравличен удар.. http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 3%E4%E0%F0" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 18 май 2007, 13:56

М даммммм. В добрия случай може да минеш с основен ремонт на двигателя. В лошия случай смяна на целия двигател.

Така не може да се разбере - трябва да я види монтьор и евентуално ще трябва да се разглоби двигателя за да се види какви са пораженията.

:idea: Ако имаш пълно автокаско, провери при твоя застраховател, дали покриват такива щети и си уреди оглед.

:twisted:
Прикачени файлове
hydrolock.jpg

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”