Пътища и маршрути 2007 г.
- Svetlix
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
- Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
- Контакти:
- Status: Извън линия
Пътища и маршрути 2007 г.
Пускам тази тема с няколко цели:
1. Да знаем кой маршрут да изберем пътувайки на някъде (най-вече по морето, балкана и около София): по-краткия, този на който пътищата са по-хубави, по-скоростния или този на който има повече неща за разглеждане и възможност за посещение на различни туристически обекти.
2. Да знаем кои пътища са в ремонт и кои са вече ремонтирани.
3. Да предупредим останалите за това на какви кратери или "естествени" неравности са се появили някъде по пътя
4. За да знаем къде може да се загубим защото някои предвидливо е прибрал табелката понеже "пречи"
5. За да знаем къде има скрити знаци за ограничение на скоростта, които по навик българина рядко вижда, опасни завои ...
6. Къде да не спираме за отдих защото не сме останали доволни и съответно къде да спрем да отдъхнем.
7. Всичко което може да ни е от полза за да можем да пътуваме приятно.
Предлагам ако може модераторите да я "боднат" като важна защото отпуските са в разгара си и всеки иска да знае какво може да очаква по пътя
Все пак накъдето и да пътувате КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ НА ПЪТЯ!
1. Да знаем кой маршрут да изберем пътувайки на някъде (най-вече по морето, балкана и около София): по-краткия, този на който пътищата са по-хубави, по-скоростния или този на който има повече неща за разглеждане и възможност за посещение на различни туристически обекти.
2. Да знаем кои пътища са в ремонт и кои са вече ремонтирани.
3. Да предупредим останалите за това на какви кратери или "естествени" неравности са се появили някъде по пътя

4. За да знаем къде може да се загубим защото някои предвидливо е прибрал табелката понеже "пречи"

5. За да знаем къде има скрити знаци за ограничение на скоростта, които по навик българина рядко вижда, опасни завои ...
6. Къде да не спираме за отдих защото не сме останали доволни и съответно къде да спрем да отдъхнем.
7. Всичко което може да ни е от полза за да можем да пътуваме приятно.
Предлагам ако може модераторите да я "боднат" като важна защото отпуските са в разгара си и всеки иска да знае какво може да очаква по пътя

Все пак накъдето и да пътувате КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ НА ПЪТЯ!
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
По т.1 хвърли едно око на:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=3634
А има и една програмка - AND ROUTE , която е доста точна ДОРИ и за БГ.
По т.2 до 5 не виждам какво може да се направи- просто карайте внимателно
по т.6 и 7 За съжаление толкова информация в една тема ще бъде трудна за преглеждане. И аз съм го мислил, но по скоро е удобно, ако някой пита "абе къде да спя в Копривщица" или "...в Добринище" да му дам адрес и телефон, че и на кръчми дори! А иначе ако тръгнем да пишем на едно място няма да е систематизирано и подредено- представи си, че аз пиша за прохода Твърдица, след мен kEFi за хотел в Слънчев Бряг и после paci за кръчма нейде си... и така 7 страници...
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=3634
А има и една програмка - AND ROUTE , която е доста точна ДОРИ и за БГ.
По т.2 до 5 не виждам какво може да се направи- просто карайте внимателно
по т.6 и 7 За съжаление толкова информация в една тема ще бъде трудна за преглеждане. И аз съм го мислил, но по скоро е удобно, ако някой пита "абе къде да спя в Копривщица" или "...в Добринище" да му дам адрес и телефон, че и на кръчми дори! А иначе ако тръгнем да пишем на едно място няма да е систематизирано и подредено- представи си, че аз пиша за прохода Твърдица, след мен kEFi за хотел в Слънчев Бряг и после paci за кръчма нейде си... и така 7 страници...
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- Svetlix
- потребител
- Контакти:
Определено не си прав!
Нямах в предвид да се дават адреси на карти защото всеки има такива и няма човек който да не знае бгмапс. На никоя карта не пише "тука пътя е целия в компки и след като ви изпопадат пломбите и се разбие всичко по ходовата ви част ..." Идеята беше тези които са пътували по даден маршрут да споделят къде как е. Все пак проходите ни през стара планина не са хиляди, а курортите и пътищата ни по морето не бих казал, че са хиляди километри.
Доста колеги от други форуми намериха същата тема за доста полезна и споделиха за уловки с табели и споделиха за множество уловки с табели. Ето ти и пример: следвай плътно табелите от Бургас до София да видим къде ще те отведът! Гледай да не се изненадаш през кои градове минаваш и защо шибаната магистрала никаква я няма
Пожелавам ти приятно пътуване
Ето каква точно е идеята:
Ще пътувам от Плевен до Бургас .... отивам на моренце примерно. Искам да заведа жената на Търното на разходка, искам обаче и да минем през Етъра но по възможност без да обикалям като лудите ... Тоест да го съчетая едното с отиването, а другото с връщането.

^^ това ми е маршрута. На пръв поглед всичко изглежда прекрасно нали!? Тръгвам си аз и стигам Търново ... прохода на републиката затворен ... тръгвам към Омуртаг и докато стигна до Котел ми се отелва вола от трапове и завои ... и общо взето се случва това което ти описах по-горе. И след някакво такова изнервящо и неприятно пътуване ... а приятно изкарване.
Защо да не си спестим всичко това? Ако и сега не разбереш идеята на темата ... не знам
И темите за маслото и разхода на гориво са обемисти но са полезни и който търси намира!
Тръгваш от от Русе примерно за Бургас и решаваш да минеш през Прохода на Републиката (kaто най-кратък и приятен маршрут) и като стигнеш там и кво прайм ... караме внимателно както ти си посъветвал и там те чака изненада! Затворен е за ремонт. Но понеже ти не познаваш района и ще се чудиш на къде да хванеш. Тръгваш по някакъв алтернативен маршрут където попадаш на лунен пейзаж позволяващ скорост от около 20-40 км/ч заради многото завои и дупките, в които без проблем влизаш с 4-те си гуми. След като ти изпопадват бъбреците от пътуване и се сваряваш в собствен сос, женати примерно и се гади от завоите и вече спирате за 8-ми път да повръща ... внимателното каране със сигурност ти е помогнало да пътуваш комфортно, икономично, безопасно и бързо въпреки, че джантите ти са на 8-мици2. Да знаем кои пътища са в ремонт и кои са вече ремонтирани.

Нямах в предвид да се дават адреси на карти защото всеки има такива и няма човек който да не знае бгмапс. На никоя карта не пише "тука пътя е целия в компки и след като ви изпопадат пломбите и се разбие всичко по ходовата ви част ..." Идеята беше тези които са пътували по даден маршрут да споделят къде как е. Все пак проходите ни през стара планина не са хиляди, а курортите и пътищата ни по морето не бих казал, че са хиляди километри.
Доста колеги от други форуми намериха същата тема за доста полезна и споделиха за уловки с табели и споделиха за множество уловки с табели. Ето ти и пример: следвай плътно табелите от Бургас до София да видим къде ще те отведът! Гледай да не се изненадаш през кои градове минаваш и защо шибаната магистрала никаква я няма

Ето каква точно е идеята:
Ще пътувам от Плевен до Бургас .... отивам на моренце примерно. Искам да заведа жената на Търното на разходка, искам обаче и да минем през Етъра но по възможност без да обикалям като лудите ... Тоест да го съчетая едното с отиването, а другото с връщането.
^^ това ми е маршрута. На пръв поглед всичко изглежда прекрасно нали!? Тръгвам си аз и стигам Търново ... прохода на републиката затворен ... тръгвам към Омуртаг и докато стигна до Котел ми се отелва вола от трапове и завои ... и общо взето се случва това което ти описах по-горе. И след някакво такова изнервящо и неприятно пътуване ... а приятно изкарване.
Защо да не си спестим всичко това? Ако и сега не разбереш идеята на темата ... не знам

- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Добре де:
Пускаме темата и после ти пишеш Прохода на Републиката - ЗАТВОРЕН!
менават N-дни и те го отварят, /за коете ти не научаваш/обаче аз решавам да се посъветвам с форума и виждам, че Прохода на Републиката е out и планирам друг път- заобиколен и с повече дупки... Пристигам ухилен в крайната точка и заварвам братовчеда веча там ухилен и разказва- еййй глей кво хубаво е станал Прохода на Републиката и показва снимки! Резултат- споменаване на роднини на форумджиите за некоректната информация! А грешната информация е по- лоша от липсата на такава. Защото ако не знаеш ще проучиш и МОЖЕ И да сгрешиш, а когато взимаш решения на базата на погрешна информация със сигурност ще сгрешиш!
Идеята е добра, даже ако можеше да се вържем към някой център с онлайн денонощна информация щеше да е СУПЕР, но няма как в момента да я реализираме. И на мен ми се иска като влезна във форума да имам цялата ми необходима информация и то най- вече за пътната обстановка, но тя е наистина много динамична.
Ако обаче знаеш линк за пътна информация ще е добре да го пуснеш. Защото ровенето ми в сайта на МВР доведе само до намирането на бюлетин за инциденти. Пример за подобна старница е http://www.mfa.government.bg/index.php? ... m_id=10249, само дето това е ако пътуваш в чужбина и за съжаление не знам за нещо такова съдържащо данни за пътищата в БГ.
Всъщност има http://vremeto.dir.bg/putna.php, но това е всичко.
ПС 10х на Svetlix за напомнянето- сега се сетих, че не съм пускал този линк и се коригирах! Темата е маркирана като важна и се надявам да е полезна.
Пускаме темата и после ти пишеш Прохода на Републиката - ЗАТВОРЕН!
менават N-дни и те го отварят, /за коете ти не научаваш/обаче аз решавам да се посъветвам с форума и виждам, че Прохода на Републиката е out и планирам друг път- заобиколен и с повече дупки... Пристигам ухилен в крайната точка и заварвам братовчеда веча там ухилен и разказва- еййй глей кво хубаво е станал Прохода на Републиката и показва снимки! Резултат- споменаване на роднини на форумджиите за некоректната информация! А грешната информация е по- лоша от липсата на такава. Защото ако не знаеш ще проучиш и МОЖЕ И да сгрешиш, а когато взимаш решения на базата на погрешна информация със сигурност ще сгрешиш!
Идеята е добра, даже ако можеше да се вържем към някой център с онлайн денонощна информация щеше да е СУПЕР, но няма как в момента да я реализираме. И на мен ми се иска като влезна във форума да имам цялата ми необходима информация и то най- вече за пътната обстановка, но тя е наистина много динамична.
Ако обаче знаеш линк за пътна информация ще е добре да го пуснеш. Защото ровенето ми в сайта на МВР доведе само до намирането на бюлетин за инциденти. Пример за подобна старница е http://www.mfa.government.bg/index.php? ... m_id=10249, само дето това е ако пътуваш в чужбина и за съжаление не знам за нещо такова съдържащо данни за пътищата в БГ.
Всъщност има http://vremeto.dir.bg/putna.php, но това е всичко.
ПС 10х на Svetlix за напомнянето- сега се сетих, че не съм пускал този линк и се коригирах! Темата е маркирана като важна и се надявам да е полезна.
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- Svetlix
- потребител
- Контакти:
Източник: ЦЪКЗапочва реконструкцията на моста над река Янтра в град Бяла, където през декември миналата година загинаха 18 души и редовно стават катастрофи с много жертви, съобщиха от областната дирекция на пътното управление в Русе.
Затова е въведен обходен маршрут по пътя от Русе за София и Велико Търново. От тази вечер превозните средства ще преминават през селата Обретеник и Ценово до гара Бяла, съобщава БТА.
Преди моста край град Бяла е поставена светофарна уредба и има дежурни полицейски екипа. По едното платно на моста ще могат да преминават само автобуси от градския транспорт и леки коли за живеещи в квартал "Гара Бяла". Те ще бъдат снабдени с пропуски, издадени от общинската администрация. За другите транспортни средства ще бъде задължителен обходният маршрут.
Между другото малко преди разклона за Севлиево, както и 10-на км след него (в посока Търново) също текът ремонтни работи по надбалканския път. За съжаление само на едно място видях светофарна уредба, на останалите места сигнализацията е осъществена само с пътни знаци, така че карайте внимателно!
-
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2007, 13:14
- Модел на автомобила: Ford Focus'01 - 1.8 TDDI
Въпрос за Белово - Юндола
Здравейте колеги,
през уикенда мисля да се разходя до Велинград и за разнообразие да мина през Белово - Юндола - Велинград.
Въпроса ми е скоро някой минавал ли е тази отсечка и какви са му впечатленията от състоянието на пътя.
Благодаря ви предварително!
през уикенда мисля да се разходя до Велинград и за разнообразие да мина през Белово - Юндола - Велинград.
Въпроса ми е скоро някой минавал ли е тази отсечка и какви са му впечатленията от състоянието на пътя.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Re: Въпрос за Белово - Юндола
От Юндола - Велинград имай едно на ум пътя беше доста изровен и с дупки който започват още от Юндола, но ако има прясно попълнени дупки значи са ги оправили информацията ми е от около 2 месеца.svetlin написа:Здравейте колеги,
-
- потребител
Re: Въпрос за Белово - Юндола
Благодаря колега!petkoff_pl написа:От Юндола - Велинград имай едно на ум пътя беше доста изровен и с дупки който започват още от Юндола, но ако има прясно попълнени дупки значи са ги оправили информацията ми е от около 2 месеца.svetlin написа:Здравейте колеги,
- Svetlix
- потребител
- Контакти:
Вчера ходихме до Крушуна да се разходим и да видим водопадите заради които идват хора от цяла България. Наистина е страхотно, много беше приятно всичко, като изключим пътя
Маршрута който използвах на отиване е следния:

От Плевен до Обнова (със синьо е обозначен пътя на картата) и от там през Каменец (няма го на картата) и Летница до Крушуна (отбелязано с червено кръгче с точка). Да ама не ... Тъкмо излизахме от Летница и там ме очакваше "приятна" изненада

Мостът на картата е отбелязан със зелена "звездичка".
Попитахме един от местните от къде можем да минем за да стигнем до Крушуна и един чичка ни прекара през един черен път само от пепел. Беше меко казано изровен и само като стъпваш с крак се вдигаше невероятен пепеляк. Дълбоко съжалявам, че минахме от там! Не съветвам никой да го прави!
На връщане обаче поправихме грешката си. Заобиколихме през Александрово до Летница и от там по пътя по който дойдохме. Настилката също не беше върха на сладоледа но поне нямаше ровове и имаше асфалт
Ако някой реши да пътува към Крушуна и нещо не му е ясно от картата нека пита с радост ще му помогна

Маршрута който използвах на отиване е следния:
От Плевен до Обнова (със синьо е обозначен пътя на картата) и от там през Каменец (няма го на картата) и Летница до Крушуна (отбелязано с червено кръгче с точка). Да ама не ... Тъкмо излизахме от Летница и там ме очакваше "приятна" изненада

Мостът на картата е отбелязан със зелена "звездичка".
Попитахме един от местните от къде можем да минем за да стигнем до Крушуна и един чичка ни прекара през един черен път само от пепел. Беше меко казано изровен и само като стъпваш с крак се вдигаше невероятен пепеляк. Дълбоко съжалявам, че минахме от там! Не съветвам никой да го прави!
На връщане обаче поправихме грешката си. Заобиколихме през Александрово до Летница и от там по пътя по който дойдохме. Настилката също не беше върха на сладоледа но поне нямаше ровове и имаше асфалт

Ако някой реши да пътува към Крушуна и нещо не му е ясно от картата нека пита с радост ще му помогна

- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
На връщане от Варна направих Провадия, Айтос, Сливен и Стара Загора, Чирпан, София. В участъка Провадия-Айтос има отсечка около 15-20 км след Аспарухово(Ченге) там внимавайте има ремонти , които са АБСОЛЮТНО необозначени. След Стара Загора Няма никакъв смисъл да изпреварвате - хората около мен минаха десетина места в колоната до магистралата на Чирпан. Тамо просто ги отвях още в първет 1-2 километра, така че техните безумни изпреварвания с натискане на колите в плътната колона бяха абсолътно ненужни.
P.S. Странна констатация по "Тракия" с по- малко от 160 не можеш да влезеш в лявата лента. По "Хемус" спокойно караш 120-140....
P.S. Странна констатация по "Тракия" с по- малко от 160 не можеш да влезеш в лявата лента. По "Хемус" спокойно караш 120-140....
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Пътят София - Пловдив е блокиран
19 юли 2007 / News.dir.bg
Два часа се пътува от Вакарел до София, съобщи “Фокус”. Магистрала "Тракия" е затворена на входа и на изхода за столицата до 18 часа днес, заради провеждането на Европейското първенство по колоездене.
Задръстването по обходния маршрут е ужасно - натрупали са се огромни опашки от леки автомобили, камиони и автобуси. В петък магистралата ще бъде затворена в същите часове - от 10 до 18 часа. Организиран е обходен маршрут. За посока София: от пътен възел "Вакарел" - Нови хан - гара Елин Пелин - Мусачево - Долни Богров - София. Вторият - в посока към Пловдив е по магистралата: от изхода на София движението към Пловдив е отбито в противоположната лента - до пътен възел Вакарел, където се включва в платното в посока Пловдив - съобщиха от "Пътна полиция" - КАТ
Копирано от http://dnes.dir.bg/2007/07/19/news1899535.html" onclick="window.open(this.href);return false;
19 юли 2007 / News.dir.bg
Два часа се пътува от Вакарел до София, съобщи “Фокус”. Магистрала "Тракия" е затворена на входа и на изхода за столицата до 18 часа днес, заради провеждането на Европейското първенство по колоездене.
Задръстването по обходния маршрут е ужасно - натрупали са се огромни опашки от леки автомобили, камиони и автобуси. В петък магистралата ще бъде затворена в същите часове - от 10 до 18 часа. Организиран е обходен маршрут. За посока София: от пътен възел "Вакарел" - Нови хан - гара Елин Пелин - Мусачево - Долни Богров - София. Вторият - в посока към Пловдив е по магистралата: от изхода на София движението към Пловдив е отбито в противоположната лента - до пътен възел Вакарел, където се включва в платното в посока Пловдив - съобщиха от "Пътна полиция" - КАТ
Копирано от http://dnes.dir.bg/2007/07/19/news1899535.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
Инфо за ремонтите на улиците в София през август:
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000601" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000601" onclick="window.open(this.href);return false;
- the_mad_max
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2006, 21:26
- Модел на автомобила: Ford Escort Ghia SW 96 1.8i 16V Zetec-E SEFI RKC 115 hp.
Колеги, да попитам. Скоро колега на баща ми е пътувал за морето (Бургас) и е стигнал за около 4 часа и половина, казва че от София до Чирпан е магистрала ( то това е още от миналата година ) после имало към 60 км нормален път и после до Бургас пак магистрала
. Дали наистина само 60 км от София до Бургас не са магистрала?