е не то тая кола не се спре!

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Status: Извън линия

е не то тая кола не се спре!

Мнение от venom4o » 23 юни 2007, 21:40

Значи.. Отидах на работа днеска с колата на бензин.. Направи ми впечатление ,че много тромаво въртеше стартера ,което е много учудващо защото акумулатора ми не е 55 А както трябва ами е 100А от дизел е.Иии запалих макари трудно..Отидах на работа .. бачках и по едно време ме помолиха да я мръдна ,че ще разтоварват.. мръднах ОК няма ядове.Паля след 1 час да си я върна и върти едвам едвам.. пали и гасне.. Пак паля.. запалих изфорсирах , до 3000 и загасна се едно съм загасил ключа :?: И ми направи впечатление.. като дам на контакт и се включи помпата и лапите са започнали ама мноа слабо да светят... Демек ,че помпата имя някаква консумация.Бензин имам към 7-8 литра.. НО гасне жестоко.. Възможно ли е помпата да е свършила или проблема е някъде в токовете...
едит: Както повечето знаят .. аз карам на ГАЗ дащото дебитомера ми неработи и на бензин е само под формата на авариен режим.. Нямам ГАЗ в момента и не съм провал там как работи. но преди да свърши газта мъркаше :P
Последна промяна от venom4o на 26 юни 2007, 23:04, променено общо 1 път.

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 24 юни 2007, 00:23

venom4o написа:Възможно ли е помпата да е свършила или проблема е някъде в токовете...
Дано не са и двете :(
Това, което съм чувал, е, че бемз. помпа се скапва когато се кара с малко бензин в резервоара, защото бензина я охлажда. Това за съжаление става най-често при смесено каране на газ и бензин. Не знам при теб как е, когато си на газ, бензиновата помпа изключва ли или върти на байпас...

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 24 юни 2007, 07:34

върти на байпас и е съвсем възможно да е от това което каза.. аз знам ,че е така ,но я оставям със минимум 5-6 литра винаги..Ама дали е отп нея.. защо падна акумулатора това ме чуди.Да неби да има някаква консумация или късо или незнам.. пфф ще ходя да си я дръпна..

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 26 юни 2007, 23:06

Колеги не е от бензиновата помпа..Незнам от какво е.. Като карам известно време и колата започва да гасне.. Охладителнатга перка не е в ред но карам така ,че въобще не и позволявам и да си помисли да загрее..Предполагам да е запушен горивен филтър... И като постои известно време колата и да се отаят боклуците.. незнам ще пробвам на ГАЗ тия дни ако и там гасне вече ужас...
едит: Леле какъф съм шемет.. та за помпата.. днес я свалих и я проверих.. много хубаво си работи.. прави си налягане.. всичко е точно с нея..

pakumba
потребител
потребител
Регистриран: 26 апр 2005, 20:32
Модел на автомобила: fiat croma 2.0 i.e

Мнение от pakumba » 27 юни 2007, 07:04

акумулатора

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 27 юни 2007, 21:45

не е от него.. заредих го има ток и пак гасне..

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
Модел на автомобила: sierra

Мнение от jojo » 04 юли 2007, 21:20

а иначе акомулатора зарежда ли се.алтернатора и динамото как са.също можеш да видиш и ремаците да не би някой да се по охлабил .ако не в момента не се сещам щом бен.помпа е ок да не е и нещо по тоците.ако се присета нещо ще ти кажа ама засега си нямам престава и аз

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 07 юли 2007, 21:02

Мсичко което каза е на 6.. ремъци .. всичко.. само една маса ме съмнява и ще я погледна нея. Сори ,че са чак пиша ама нямах нет няколко дена...

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”