Хидравликата сваля оборотите Фиеста 1.3 '95г. ?

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
ronige
потребител
потребител
Регистриран: 09 юли 2007, 16:21
Модел на автомобила: Fiesta 1.3 '95г. injection
Status: Извън линия

Хидравликата сваля оборотите Фиеста 1.3 '95г. ?

Мнение от ronige » 10 юли 2007, 11:29

От 3 дни имам много странен проблем. Започнаха да ми падат оборотите на Фиестата. Скоро сменях филтри, свещи и кабели, така че не е от тях.
Като навия ляв или десен волан обортите падат толкова че колата гасне и за това си мисля че е нещо свързано с хидравликата.
Имате ли някаква идея какво точно може да е ... дали помпата е за смяна или мога да се размина по-леко?

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 10 юли 2007, 12:28

Нормално е хидравликата да сваля оборотите но само за миг, едва доловимо. Може би ти е отказал датчикът, който следи налягането в хидр. система, ЕКУ-то не получава сигнал от него и не компенсира оборотите.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 10 юли 2007, 12:56

cocoff написа:Нормално е хидравликата да сваля оборотите но само за миг, едва доловимо. Може би ти е отказал датчикът, който следи налягането в хидр. система, ЕКУ-то не получава сигнал от него и не компенсира оборотите.
При мен хидравликата увеличава оборотите, не ги намалява. :roll:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 10 юли 2007, 13:43

Има датчик, който "казва" на ДВГ, че въртиш волана и той вдига оборотите. Явно този датчик е заминал. Нека някой, който знае да помага, ако ли не си свали Хайнес за твоя модел и чети.

:idea: Разгледай за някой откачен куплунг.

:twisted:

ronige
потребител
потребител

Мнение от ronige » 10 юли 2007, 13:53

А има ли начин да проверя дали е от датчика?

Куплунгите изглеждат ОК.

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 10 юли 2007, 14:06

Има, датчика е прекъсвач (ключ). Не знам дали е нормално отворен или нормално затворен. Сваляш куплунга и му мериш съпротивлението. После караш някой да върти волана и гледаш дали се променя.

ronige
потребител
потребител

Мнение от ronige » 23 юли 2007, 13:17

Ужас ... продължавам да се боря с този проблем. Ходих няколко пъти на диагностика и при 2-ма майстора, които ми препоръчаха. Всичките ми викат "Нищо и няма на колата" Тъпото е че при тях колата се държи възпитано и не прави тези проблеми.
Правиха каквото правиха хората. Оказа се че това с хидравликата явно е само съвпадение. Оборотите падат само когато е на свободна и без подадена газ. По-често когато е студена. И задължително, когато няма майстор наблизо :/
Освен да си взема да си возя един майстор с мене за да си нямам проблеми вече не виждам друго решение.

+ по някога като си дръпна педала от газта вместо да паднат оборотите остават на 2000-2500 за 5-6 секунди. Било нормално, да не съм се шашкал. А на мен хич не ми изглежда нормално. Миналата година не правеше така.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”