Катализатор или не?
- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
- Status: Извън линия
Катализатор или не?
От вчера забелязах едно металическо дрънчене идващо под купето,откъм катализатора, в диапазона 1000-2000 оборота.Подрънкването се чува дори вътре в купето.Въпроса сега е,дали се е отчупила някоя част от катализатора и тя да дрънчи,ако да какво да правя да го махам ли тоя катализатор или да изчакам ако може да я издуха тая част,защото съм абсолютно сигурен,че катализатора ми не е запушен и не ми се ще да го махам.
Ако обаче се наложи,трябва да се сложи резонаторно гърне,доколкото знам,а не просто права тръба.
Дайте съвет!
Ако обаче се наложи,трябва да се сложи резонаторно гърне,доколкото знам,а не просто права тръба.
Дайте съвет!

- TED
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07 - Местоположение: Пловдив
Re: Катализатор или не?
Имах металическо дрънчене и се оказа точно от катализатора. Керамичното активно тяло на катализатора е обвито със стъклена вата и когато ватата се "издуха" започва да дрънчи по кожуха. Свалих катализатора и буквално избих остатъците от катализатора и го монтирах обратно празен. Така обаче е бая по-шумно защото празният катализатор резонира, а се намира точно под шофьора.... Наложи се да го сваля отново и да заваря парче тръба вътре в кожуха. Реших да не слагам резонаторно гърне, защото и без това мондеото е с 2.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
Re: Катализатор или не?
Проблема е решен,днес махнах катализатора и сложих резонаторно гърне на негово място.Има гаранция 18 месеца,цената е малко соленичка-100 лева,но исках да стане като хората и колата да си работи точно толкова тихо,колкото и преди да махна катализатора.Сега наистина сякаш върви една идея повече,и работи по-спокойно.