От какво ми пуши ...
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
- Status: Извън линия
От какво ми пуши ...
...черен дим , като изключим сегменти и турбо ? Възможно ли е от стар въздушен филтър?
Дюзи ?
Нещо по електрониката?
Центровка ? Сменях ангр. ремъци и от тогава е малко спъната(ама пушеше и преди това).
Имате ли други идей ?
Дюзи ?
Нещо по електрониката?
Центровка ? Сменях ангр. ремъци и от тогава е малко спъната(ама пушеше и преди това).
Имате ли други идей ?
...дрън-дрън...мноо важно...
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
черен дим -> непълно горене -> малко кислород
количеството на кислорода зависи само от въдушния филтър и турбото.
Мисля че заедно с ремъци/ролки/масло е трябвало да смениш и всички филтри (възд. филтър AP099: 11.42лв).
отностно турбото - тук има една тема:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=3182
мисля че е важна за всички с TD , независимо от това дали е Ford, VW, ... !
количеството на кислорода зависи само от въдушния филтър и турбото.
Мисля че заедно с ремъци/ролки/масло е трябвало да смениш и всички филтри (възд. филтър AP099: 11.42лв).
отностно турбото - тук има една тема:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=3182
мисля че е важна за всички с TD , независимо от това дали е Ford, VW, ... !
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Re: От какво ми пуши ...
Остава помпата.Пуска много горивоsnaiperisto написа:...черен дим , като изключим сегменти и турбо ??

- snaiperisto
- потребител
-
- потребител
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
филтъра е в голямата черна кутия над акумулатора (няма как да я сбъркаш) - не съм го сменял сам - мисля че е с обикновенни пружинни скоби
От една друга тема за филтри:
От една друга тема за филтри:
dragodd написа:Ако е за Filtron - от вносителя http://www.kosser.net/Mondeo18TDI96 написа:това е фактурата. Преди 14 месеца същите неща в същия сервиз (Bosh сервиз до КАТ(над МЕТРО) във Варна) са ми стрували около 15 лв по-малко. Смяната е "безплатна" - така че сигурно могат да се намерят и на по-добра цена!
- Паци
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2006, 18:49
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16V Zetec S 90Hp
Що ми се струва по описание на мястото което си дал, че става дума за филтъра за вентилаця на купето?Mondeo18TDI96 написа:филтъра е в голямата черна кутия над акумулатора (няма как да я сбъркаш) - не съм го сменял сам - мисля че е с обикновенни пружинни скоби
Да не си се объркал нещо или аз се бъркам?
Да бееMondeo18TDI96 написа:При мондео 1.8TD (май и при бензиновите е така!?) акумулатора е до предния ляв фар. При стария ми орион 1.6Д/87 (Ескорт) беше до предното стъкло (крайно дясно)

Изобщо не се замислих, че акумулатора е на друго място

Последна промяна от Паци на 26 мар 2006, 14:59, променено общо 2 пъти.
-
- потребител
При мондео 1.8TD (май и при бензиновите е така!?) акумулатора е до предния ляв фар. При стария ми орион 1.6Д/87 (Ескорт) беше до предното стъкло (крайно дясно)Паци написа:Що ми се струва по описание на мястото което си дал, че става дума за филтъра за вентилаця на купето?Mondeo18TDI96 написа:филтъра е в голямата черна кутия над акумулатора (няма как да я сбъркаш) - не съм го сменял сам - мисля че е с обикновенни пружинни скоби
Да не си се объркал нещо или аз се бъркам?
По темата:
По принцип като позагрее двигателя дори и при лоша компресия -черния пушек би трябвало да намалее (само при рязко подаване на газ ще пуши)...
Да не би при теб да гори и масло !? Вярно че тогава пушека ще е по синкав ...
Ако прочетеш внимателно темата "ТУРБО" ще видиш че двигателя може да гори масло влязло с въздуха от турбината ... а последствията са описани в темата

Друго което се сещам е системата за рециклиране на изгорелите газове (все и забравям краткото име с 3 букви

ето я: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... hlight=maf - само дето автора на темата не е отговорил как (и дали) си е решил проблема !
- snaiperisto
- потребител
-
- потребител
Аз също се учидих на въпроса - ама всякакви питанияsnaiperisto написа:ха ха , Mondeo18TDI96 , не сме се разбрали , въпроса ми беше : от къде да го купя тоя филтър на тая цена?
А , май и малко масло ми харчи (поне преди да го сменя) но искам да изключа всички други възможности.

В поста ми имаше линк:
http://www.kosser.net/
на вносителя на Филтрон - има адр. на магазини (цялата страна) , телефони ... и се предполага че цените ще са най-добри. Има и ценова листа за "редовни" клиенти (аз май не съм от тях

това е от сайта:
Офис София
Адрес: София, бул. “Цар Симеон” № 178 Телефони:(02) 931-31-14, 832-61-35 E-MAIL: kosser_178@abv.bg
Централен склад София
Адрес: София, ул. "Хр. Ковачев" № 40 Телефони: (02) 946-17-47
Магазин София
Адрес: София, бул. “Г. Раковски” № 27 Телефони: (02) 931-41-88
Адрес: София, бул. "Черни връх" № 68 Телефони: (02) 961-59-06
- snaiperisto
- потребител