Още една сбъдната мечта - Фокус 1.6

Снимки и обща информация на Вашите коли
Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител
Регистриран: 22 юли 2007, 15:55
Модел на автомобила: Fiesta Trend 1.25 (82 HP), 2017
Status: Извън линия

Re: Още една сбъдната мечта - Фокус 1.6

Мнение от XN3K » 05 май 2010, 21:03

Ами още не ми е отминала еуфорията ... влюбен съм в тази кола :oops:

Донякъде се радвам, че стана така, защото сега е последната година, в която мога да си правя колата в доверен сервиз на застрахователя. Всъщност няма да платя абсолютно нищо. Всичко, което ще направя по нея е по щети :) Сега поне ще знам, че боята ще е направена както си трябва. Сервиза в който ми я правят използвам вече 8 месеца за служебните коли и съм много доволен. Всичко се прави както си му е редът. Като сменя и всички дребни детайли по купето ще стане като нова :)

Двигателят е перфектен, както и ходовата част. Нищо не съм пипал и по двете. Лети като изтребител :D: Никъде по купето и отдолу няма и петънце ръжда. Започнаха да ме дразнят външните дефекти, защото си имам и професионално изкривяване покрай служебните автомобили. Иначе салона си го поддържам и е като нов. Инструктирал съм момчетата в сервиза много да пазят корите и целият интериор :)
Изображение

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 24 юни 2010, 00:08

Моята най-голяма любов най-накрая е готова :D: Пластичната операция е минала повече от успешно и бръчките са изгладени! :)

Днес си я взех от сервиза, но беше късно и докато я измия стана тъмно и не е за снимки. Утре, когато се навали пак ще я измия и ще я снимам. Станала е като нова! :shock: Ще опиша и подробно какво й е правено. Тази неделя и аз ще дойда на срещата за едно модно дефиле :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Nassor
потребител
потребител
Регистриран: 23 юни 2010, 21:20
Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 1.8 115 к.с. 1999 Limited Edition
Контакти:

Мнение от Nassor » 24 юни 2010, 20:33

Честито ти! От вчера и аз съм собственик на Ford Focus Ghia 1.6, но е 1999г. Изключително съм доволен от колата, но по-подробно описание ще има утре, след финалната фаза от регистрацията и. :) Честито още веднъж!

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 24 юни 2010, 22:28

Мерси :) Утре и аз ще ти честитя :)
Изображение

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 26 юни 2010, 10:10

XN3K написа: Утре, когато се навали пак ще я измия и ще я снимам. Станала е като нова! :shock: Ще опиша и подробно какво й е правено. Тази неделя и аз ще дойда на срещата за едно модно дефиле :lol:
Айде де ,това утре кога ще дойде..???
Чакаме снимкииииииииииииии :D:

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 26 юни 2010, 10:59

Имаше 2 дефекта, които в сервиза трябва да оправят. При пастирането диска на машината е задрал боята на една от дръжките и едната лайсна. Сега са свалени за ново боядисване и колата е грозничка без тях :D Освен това не са ми залепени лайсните на покрива, защото нямали толкова много двойнолепяща лепенка (една ролка струвала 50 лева, а трябвали 8 метра :shock: ). Разбрали сме се това да стане другата седмица :)
Изображение

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 26 юни 2010, 20:12

Готов съм с почти всичко по колата. Преди малко й сложиха липсващите и наново боядисани дръжка и лайсна. Минах през автомивката и ето и малко снимки :D: Направо е станала като чисто нова :D Има вече 3 разчекнати мухи на предният капак :D:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Какво направих дотук:

- Цялостно боядисване. Абсолютно всички детайли по колата са пребоядисани, включително дръжките и лайсните на вратите, праговете и лайсната с осветлението над номера на петата врата, както и долната част на задната броня.
- Нови фарове.
- Нови (бели) мигачи в бронята и калниците.
- Нова светлина за заден ход.
- Нов заден халоген.
- Нови решетки в предната броня (и горната и долната).
- Нови предна и задна емблеми.
- Нов надпис "Focus", но не онзи грозният, а от новият вид.
- Нова капачка на ключалката на петата врата.
- Пастирани стопове.
- Пастирани лайсни на вратите (вертикалните, които са черни и лъскави).
- Претапициран волан с естествена кожа.

Какво следва:

- Смяна на корите под чистачките (Дошли са в Мото-Пфое и понеделник или вторник ще ги сменя)
- Смяна на стоповете (Въпреки, че са пастирани и лъскави, искам да ги сменя с нови)
- Смяна на челното стъкло (Има разни драскотини, които ме дразнят), също и гуменото уплътнение около стъклото, защото е намърляно с боя, която не ми се чисти. Това е единственото нещо, което не беше свалено от колата при боядисването.
- Слагане на нова гумено метална лайсна под предната броня (Купена е, но в сервиза, който ми прави колата не могат да я монтират, защото нямат крик, а тя се чука с чук от вътрешната страна на бронята. Ще ходя до Мото-Пфое)

Това е засега, колеги :) На срещата утре ще я видите наживо :)
Изображение

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 27 юни 2010, 18:20

Супер е станала колата. Все едно сега излиза от завода. Само едни оригинални фордовски лети джанти и липсват.

kito
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT

Мнение от kito » 27 юни 2010, 19:58

Може ли само да попитам, колко ти излезна тая процедура????
Имам чувството, че сметката е доста ........... голяма?

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 27 юни 2010, 20:33

Да, сметката е доста дебела, но по-голямата част е по застраховка. Ето какво съм плащал от джоба си:

Бели мигачи в калниците за Фокус RS - 15.50 лв. за брой
Надпис FOCUS за МК2 - 19.40 лв.
Емблема с логото на Форд за петата врата на МК1 - 38.50 лв.
Капаче на ключалката на петата врата - 25 лв.
Бели мигачи в бронята за Focus RS - 48 лв. (за брой)
Цокъл за белите мигачи за Фокус RS - 18.74 лв. за брой
Предна емблема за решетката - 48,90 лв.
Сини крушки за мигачи (светят жълто) - Osram Diadem - 22,10 лв. (2 броя)
Уплътнение под регистрационната табела на петата врата - 6 лв.
Претапициране на волан - 80 лв.
Кори под чистачките около 170 лв. (още не съм ги взел от Мото-Пфое и не съм сигурен за точната цена)

----

Тотал: 574,28 лв.

Нещата със снимки ги има в тази тема:

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... &start=300

Боядисването на купето, новите фарове, новите решетки, новият заден халоген и фара за задната скорост са по щети и ги плаща застрахователя (излиза около 3200 лв.) ;) Боядисването на лайсните на вратите, дръжките, праговете, долната част на задната броня и лайсната над номера на петата врата ми е подарък от сервиза, защото шефа ми е познат, а и правя служебните коли при него. Досега ми е боядисал цялостно поне 10 автомобила и съответно е взел доста пари от това ;)

Останалите неща, които съм си наумил пак ще са по застраховката ;)

DigiPro написа:Супер е станала колата. Все едно сега излиза от завода. Само едни оригинални фордовски лети джанти и липсват.

Благодаря :)

Да, като нова е, но има какво да се пипа още по нея. След като направя и останалите неща, които съм си наумил ще стане съвсем като заводска :)

Иначе за джантите - хич не ги харесвам алуминиевите. Аз съм фен на железните в комбинация с тасове. Служебните ни коли са с алуминиеви и не мога да им смогна с изправянето - мноооого калпава работа. Освен това, адски ме дразни да се вижда спирачният апарат и дискове :( Досега не съм видял алуминиева джанта, която да ми хареса. Освен всичко друго и цената не ми харесва. Аз съм малко педантичен към драскотините по колите (професионална деформация), а алуминиева джанта е почти невъзможно да се опази, особенно при паркиране до тротоар. Затова най-удобно ми е с тасове. Като го смачкам в бордюра - хвърлям ги и купувам новички. Какво им плащаш - 20 лева са! :D
Последна промяна от XN3K на 27 юни 2010, 20:44, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
Sandra_ru
потребител
потребител
Регистриран: 28 май 2010, 22:16
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, 115 КС, hatchback, 2002 год., 3 врати.

Мнение от Sandra_ru » 28 юни 2010, 00:23

Честитки, много безаварийни километри, хубавица е!!! :P

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 28 юни 2010, 11:07

Мерси :D

Хайде да видим и твоята! *00935*
Изображение

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 28 юни 2010, 14:13

Чудна е...баси кефа...за нема и 1000лв можеш спокойно да се объркаш,че караш чисто нова кола.

Потребителски аватар
ffmk1l
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec

Мнение от ffmk1l » 28 юни 2010, 15:47

Радвам се на ентусиазма ти, колега! Моята е същата, само че 96кВ мотора ;): . И все пак, гледай технически да е наред, тя не може все в гаража да седи, и аз преди и треперех много, но няма как, първия път ще те заболи малко, после още по-малко, докато накрая ще спре да ти пука. ;):
Само не съм съгласен, че стария надпис е грозен, нима този ти харесва повече?
Последна промяна от ffmk1l на 29 юни 2010, 05:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 28 юни 2010, 18:38

mrdds написа:Чудна е...баси кефа...за нема и 1000лв можеш спокойно да се объркаш,че караш чисто нова кола.
Е, 600 лева аз съм дал от себе си, но на застрахователите им излезе доста повече :D

venelin1979 написа:Радвам се на ентусиазма ти, колега! Моята е същата, само че 91кВ мотора ;): . И все пак, гледай технически да е наред, тя не може все в гаража да седи, и аз преди и треперех много, но няма как, първия път ще те заболи малко, после още по-малко, докато накрая ще спре да ти пука. ;):
Само не съм съгласен, че стария надпис е грозен, нима този ти харесва повече?
Оф, питаш ли ме как я оставям пред блока! Цяла нощ я мисля :D:

Технически е перфектна. Всеки месец ходя до Мото-Пфое за диагностика (безплатно, защото имам приятелче там). По двигателя няма никакви забележки, а за ходовата част ми казаха, че има доста време, преди да почнат да й се случват разни неща. Аз си го усещам и по возията - адски стегната и нищо не похлопва. Даже и купето още не се е разскърцало. Само петата врата малко ми понадрънчава, но не знам как да я оправя. Слагам една гумичка на шиша, който стърчи от купето и на който се хваща бравата, но тя се изяжда много бързо. Не знам какво да сложа там. Давайте идеи! *00147*

ПП: И като стана дума за Мото-Пфое ... сега се прибрах от там. Имам си вече нови кори под чистачките :lol:

Новичкото си е новичко. Изчистиха ми стъклото добре, и когато ги сложиха, те направо си залепнаха. Гумата е една такава мекичка! :D: Поне още за 10 години си реших проблема с евентуален теч в купето при дъжд! :P

По-късно ще снимам и корите и ще кача снимката :)
Изображение

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 28 юни 2010, 22:49

Ето и снимки на новите кори :D:

Изображение

Изображение

Изображение

Единственото гадно нещо, което остана е уплътнението на челното стъкло. Мислех да го сменя, но се оказа, че трябва да се разлепи стъклото, защото уплътнението се нанизва на него :(

Жалко, ще си карам със старото :(
Изображение

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 29 юни 2010, 08:57

venelin1979 написа:Само не съм съгласен, че стария надпис е грозен, нима този ти харесва повече?

За мен е адски грозен. Никога не съм харесвал такива странни, криви или ръкописни шрифтове. Харесват ми печатните буквички, които са разделени една от друга и са хромирани целите, а не само горната повърхност, както е на старите коли :)
Изображение

Потребителски аватар
aniaeg
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
Модел на автомобила: volvo v40

Мнение от aniaeg » 05 юли 2010, 10:48

много готина е станала колата,все едно излиза от завода.
хиляди безаварийни километри да и навъртиш _friends_
Бъди себе си,има достатъчно други

focusfocus
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V

Мнение от focusfocus » 05 юли 2010, 17:34

Браво Колега, и аз като взех моята така я нагласих, но вече две години я карам и ми мина мерака, със здраве да си я караш.

погледни това, може да се разберем за цена, ако ти харесва на ЛС.
http://www.snimka.bg/?big%3bpid=13813672%3bold=1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
на моята не стана че е фейс лифт и там конзолата е друга.

и 6 скоростно лостче за чистачките имам, че не виждам твоето, с колко скорости е.

Поздрави!

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 13 юли 2010, 23:31

aniaeg написа:много готина е станала колата,все едно излиза от завода.
хиляди безаварийни километри да и навъртиш _friends_

Мерси _friends_

focusfocus написа:Браво Колега, и аз като взех моята така я нагласих, но вече две години я карам и ми мина мерака, със здраве да си я караш.

погледни това, може да се разберем за цена, ако ти харесва на ЛС.
http://www.snimka.bg/?big%3bpid=13813672%3bold=1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
на моята не стана че е фейс лифт и там конзолата е друга.

и 6 скоростно лостче за чистачките имам, че не виждам твоето, с колко скорости е.

Поздрави!

Мерси :)
Моята другият месец ще стане на година, но все повече се влюбвам в тази кола. Все пак ми е мечта от 2000 година :)

Имам нов ъпдейт. :) Все пак реших да си сложа спойлера под предната броня. Днес ходих до Мото-Пфое и ми го начукаха :lol:

Утре ще кача и снимка с него :)

Купих си и емблемите на ГИА за задните врати. Въпреки, че колата ми е друго ниво на оборудване, този "щит" адски много ме кефи за декорация, а и без тези емблемки, задната част на вратите изгледжа празна :oops:

Колега focusfocus, принципно си търся махагоните от ГИА (това, което имаш и онзи триъгълник около аудиото), но точно този цвят не ми харесва. Преди години, когато имахме такива служебни коли си спомням, че махагона беше черен. Страшно красиво беше, а иначе лостче за чистачките не ми трябва. Моето няма скорости, но ми върши работа. Ако ти се намира такова за мигачите, че моето е счупено и не се връща само, може да го обсъдим :)
Изображение

Отговори

Върни се в “МОЯТА КОЛА”