Test drive weekend на новия Фокус.

Предимно, но не само за Форд.
Потребителски аватар
PavelMinchev
потребител
потребител
Регистриран: 15 апр 2008, 10:04
Модел на автомобила: Mondeo 2.2TDCI 175 hp Titanium S
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Test drive weekend на новия Фокус.

Мнение от PavelMinchev » 20 май 2011, 11:30

иво г. иванов написа: Споменах в началото на темата, че се радвам на възможността на колегата от Сливен, но реално той би трябвало да покара поне седем от участвалите автомобили, а в година на юбилей за представителя на Форд в България нещата би трябвало да изглеждат доста по-различно не само за работещите в сферата. Вижте какво прави Пежо от няколко години за собствениците
на марката си.
Аз писах най-много за 1.6 182 защото бях силно впечатлен,но иначе карах всичките 9-10 автомобила с различни нива и различни двигатели.Освен това имаше C-max И Grand C-mac ,който много ме впечатли със системата за самостоятелно паркиране.
Мото Пфое се бяха постарали ,защото от конкуренцията имахме на разположение:Новата Астра,Новия Меган,Голф 6,Пежо 308 ,Тойота Аурис ,а от конкуренцията на C-max , Тойота Версо и Ситроен гранд Пикасо.
Определено мисля ,че Мото Пфое ще направят много качествено представяне за клиентите си на новите модели, защото те ще бъдат водещи за развитието на марката. :D:
Изображение

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 20 май 2011, 17:50

нормално е ,все пак ново моделче прави впечатление .. само че аз бих си вземал 318д типтроник ,4000 лв по скъпо е ... тия фокуси нямат продаване Мк2 за 25к Мк3 понеже е нов модел я да му сложим една цена 45к пък квото стане .. смешници са

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 26 май 2011, 15:27

Новият Фокус е чук, много радва окото! Сегментът е голяма резачка - все пак там са Корола (беше, Аурисът малко поусра имиджа на Корола) и Голф, както и Астра, и 308. Малко е пренаселено, но Фокус ще успее.
Alexi написа:само че аз бих си вземал 318д типтроник ,4000 лв по скъпо е
Това да сравняваш БМВ с ФОРД е пълен смях. БМВ-то е мноооого по-скъпо, в ДРУГ КЛАС и цените на частите и сервиз са съвсем различни.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 26 май 2011, 15:57

Alexi написа:нормално е ,все пак ново моделче прави впечатление .. само че аз бих си вземал 318д типтроник ,4000 лв по скъпо е ... тия фокуси нямат продаване Мк2 за 25к Мк3 понеже е нов модел я да му сложим една цена 45к пък квото стане .. смешници са
С BMW-тата винаги трябва да имаш едно на ум! Чак когато платиш колата можеш да кажеш за колко си я взел! Тези разлики от 4 000 лв. са само на приказки, защото като почнат да те омайват за една или друга екстра и цената набъбва с 10-12 бона.
Само лееееко да го докарам до това, което ползвам в момента срещу 38 бона - 318d излезе 69 046 лв. В конфигуратора има мноого изкушения, които практически ти излизат през носа. Мощността на двигателя и при мен е 143 к.с. Ако поискам да го направя по мой вкус, т.е. да има поне връзка на аудио системата с GSM-ма цената достига 80 бона.
С други думи, когато си купиш такава кола ни кажи колко са те одрали! Практически, ако не знаеш какво точно искаш и попаднеш в ръцете на дилъра си загубен или разорен, както ти хареса!

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 26 май 2011, 16:05

Не знам чук ли е, гек ли е, ама с
nikky написа:цените на частите и сервиз са съвсем различни.
не съм особено съгласен. Форд стана прекалено скъпа марка. Мини през Камор и им виж цените, после мини през МП - поне са в една посока и 2те :) Дори БМВ-то на резервни части имат с до 1/2 по-ниска цена от форд. Не успорвам началната инвестиция - там има по-различни суми. А ето ги и тях:
318д седан - 60к
318и седан - 56к

Като търсих евридейка и си бях навил, че ще е нова - решението ми след МНОГО, повярвай МНОГО търсене и смятане беше Мазда. Никаква конкуренция с Форд нямат - нито на части, нито на сервиз, нито на обслужване, сервиз, гаранция и "допълнителни социални придобивки". Или иначе казано, в последно време Форд се осират. Можеш да погледнеш на какви цени са им най-големите дизелови моторчета на 3ката и 6цата, говоря само за най-високите оборудвания - кожи, LED-ове по таблото, биксенони, камери, сензори... Та ако върви така - нов Форд е смешно ако някой си купи :)

Николов, то и на пазаря за домате да попаднеш и да не знаеш какво правиш там ще си тръгнеш разорен от джепчиите :)

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 26 май 2011, 16:42

Бе то си е така, но да сравняваш върхов модел на Форд Фокус (титаниум) от 45 000 с базов модел 318 си е заяждане, от където и да го погледнеш.

Ако искаш Автоматична скоростна кутия, както е писал колегата - 4 319 лв.
Искаш цвят - сребрист металик - 1 657 лв.
Радио с МР3 - 414 лв., а ако искаш Bluetooth 1 736 лв.
Ако искаш да си вклучиш USB флешката с твоя музика ще трябва да се бръкнеш 592 лв. (на мен почти толкова ми струва избора на цвят - сребрист металик)
Ми то разликата само от това мина 12 бона.
За сервиза няма какво да се притесняваме! До 5-тата година няма какво да се развали, освен ако не я ползваш душманската тая кола.
Последна промяна от nikolovvd на 26 май 2011, 16:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 26 май 2011, 16:53

Всъщност върховия базов (демек без допълнителни работи) е близо 52к. По ценовата листа с двигател около 140 коня дизел не можах да намеря за по-малко от 51к. Така че излиза, че ако искам да си купя Форд Фокус около 140 коня трябва да дам 51-52 хил. лв. Ако искам да си купя БМВ 318 около 140 коня трябва да дам 60-61 хил. лв. Затова и казах, че в началната инвестиция наистина има разлика от 8-9 хил. лв, но после в частите не е прав колегата по-горе.

Между другото, точно заради началните инвестиции не карам 530Д със 7-степенна скоростна кутия :)

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 26 май 2011, 17:02

Ако нямаш транспортна фирма и да зареждаш собствена ведомствена бензиностанция директно от Лукойл, просто забрави за дизел. С тази нафта по бензиностанциите на всеки 5 години имаш гарантирана смяна на дюзи. Дори да зареждаш от веригите пак няма гаранция, че няма да попаднеш на калпава нафта и да хвърлиш 8-10 бона за ремонт.

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 26 май 2011, 17:09

Другата ми кола е също 2.2 дизел, комън рейл със 136 кончета и се движи от 2003-та насам. Ремонтите, които са й правени за тези 8 години са: смяна ангренажни ремъци и ролки, смяна демпферна шайба на коляновия вал, смяна едни маркучета по хидравликата, 2 пъти изправяне на джанти, смяна на ксеноновите крушки, че едната изгоря и сигурно 10 пъти смяна на крушките отзад на стоповете (тъпанарска работа, може би е щото е автоматик и светкат повече) Това е :) Явно деду Господ ме обича :)

В изброеното по-горе не слагам масло за двигателя и за автоматика + няколко комплекта гуми, които е изтъркаляла колицата :) Просто нямах толкова пари тоя път да си взема нова същата (при нея вече наистина има значима разлика в оборудванията - дори в окачването) и щеше да има е*ем ти фордовете :)

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 26 май 2011, 17:28

Това с цените е само в България, тук и масло 5л 5w30 в мп е 100лв. Богаташи сме, в Англия е 35лв пак 5л и то за краен потребител, представете си на колко сек упува всъщност, и на колко в големи количества като за МП. хиляди проценти надценка - тук е силата на Б-я. В полша храната е по-евтина и по-качествена. Пак повтарям - по-евтина, обърнато по курса при това. 40ст/литър мляко се продава 20лв/кг кашкавала (=8л мляко + още 2 много евтини неща).
Много неща са смях в новите автомобили в България. Орязани, скъпи, с екстри usb флаш 600лв - извинявай!
Т.е. проблема не е цялата компания Форд, а отношението й към малките пазари на нови коли. Но това е при всички, очевидно при цените на частите е по-зле при форд.. Може би Форд му е през ** за България, и фото мое се пада нещо като едностранен вносител, поръчва си коли, продава ги.. В англия е така, но там от многото дилъри на Форд можеш да удариш 30% отстъпка от вече най-евтините цени в Европа на някой titanium X на склад.. А там titanium X е титаниум Х, не само надпис отзад, останалото орязано, като в Б-я.
Последна промяна от PcMan на 26 май 2011, 17:36, променено общо 1 път.
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 26 май 2011, 17:36

Ааа, не си прав *00127* там е 40 лева (по 8лв/литър) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Съмнява ме да е Форд причината, по-скоро Мото Пфое са лакоми гъзове. С всички "лидери на пазара" е така. Е като си търсех лаптоп преди време - цена в Стемо 9500 лева. Разрових се на другите места - 6800. Поръчах го от щатите и дойде за 4500, даже в тая цена влиза и митото, което тогава го платих като първия тъпанар, още ме е яд, че не бяха ме запознали с подвижния офис :D

Същото в момента е с ксеноновите крушки/комплекти в България. Едните ти обявават цена от 550 лева, аз ги давам за 310 :) Ония нямат гаранция, аз давам. Просто "лаком гъз" е най-точно казаното, искат да направят пачка за 2 месеца. Примери има колкото щеш още...

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 26 май 2011, 20:14

PcMan написа:Това с цените е само в България, тук и масло 5л 5w30 в мп е 100лв.
Тука не си прав.Официалния сервиз навсякъде в Европа продава консумативите по-скъпо.Същата 5л. туба в официален сервиз например в Словакия струва 60 EUR.Не казвам,че така трябва да бъде,но не е само при нас.
PcMan написа:Много неща са смях в новите автомобили в България. Орязани, скъпи, с екстри usb флаш 600лв - извинявай!
Т.е. проблема не е цялата компания Форд, а отношението й към малките пазари на нови коли.
Прав си,че много неща са за смях,но това определено не са екстрите.Стига с това "орязани".Вярно е че са скъпи,но повярвай ми не са по-скъпи,или по-малко отколкото са в която и да е друга европейска държава.И няма такова нещо като отношение на Форд към малки или големи пазари.Има отношение на Форд изобщо към потребителя,без значение от какъв пазар идва той.Но това вече е за друга тема.
PcMan написа:фото мое се пада нещо като едностранен вносител, поръчва си коли, продава ги..
Фото мое,може и да си поръчва автомобили за склад,но кой каза,че те не отговарят на определеното ниво на оборудване?Ако са с ниво Тренд,със сигурност са същия Тренд,продаван и в Германия.Освен това никой не те кара да купуваш от наличните автомобили.Ако искаш поръчай си каквото искаш и ще го получиш(стига от Форд да са решили,че можеш да си го поръчаш,разбира се)Трябва да ти кажа,че донякъде сме облагоделствани с това ,че МП има общо с HUGO PFOHE и достъпът до опциите,които могат да се поръчват е същият като в Германия.Повярвай ми,че дори в Англия,като специфичен пазар е невъзможно да се поръчат някои опции,които могат да се поръчат от тук.
PcMan написа:А там titanium X е титаниум Х, не само надпис отзад, останалото орязано, като в Б-я.
И там и тук Titanium X си е един и същ.Нищо не е орязано.Вземи разгледай някой каталог и ще разбереш,че съм прав.
Изображение

Потребителски аватар
amplified
потребител
потребител
Регистриран: 16 фев 2008, 02:29
Модел на автомобила: 2008 Mondeo MkIV Duratec 2.0 145bhp Тitanium X
Контакти:

Мнение от amplified » 26 май 2011, 20:18

А, орязано си е - аз нямах значка на задния капак :D: :D:

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 26 май 2011, 20:36

synthez 3D написа:Повярвай ми,че дори в Англия,като специфичен пазар е невъзможно да се поръчат някои опции,които могат да се поръчат от тук.
Какво не може да се поръча в Англия? Ляв волан?
synthez 3D написа:
PcMan написа:А там titanium X е титаниум Х, не само надпис отзад, останалото орязано, като в Б-я.
И там и тук Titanium X си е един и същ.Нищо не е орязано.Вземи разгледай някой каталог и ще разбереш,че съм прав.
И ние имаме и-нет, и ние гледаме каталози. Ако беше наистина прав, то тази тема нямаше да съществува "ESP при новата Фиеста" щото ESP-то в изброените страни от теб е задължително. Също така аз нямаше да се чудя какви кори да слагам под двигателя, щото и те вървят сток.

То оставаше и Тренд-а наще да са го насрали... Тука говорим за малко по-високо оборудване с X-чета отзад ;)
А по повод тубите с масло - начи и там са се ненаяли. Вярно е, че трябва да се плащат заплати, лицензи, такси, но цените за крайния клиент у нас са "леко" преувеличени. Сякаш ръководството на МП не е ходило на училище/не е чело книжки и не е чувало за свиване на разходите или просто са... Лакоми гъзове?

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 26 май 2011, 22:17

Аз преди да кажа нещо, го проверявам,за разлика от много хора на този форум.В извадката от трите каталога на C-MAX ясно се вижда,че в Англия основните нива на оборудване са само две-Зетек и Титаниум.В България и Германия са 3- Амбиенте,Тренд и Титаниум(не че Амбиентето е голяма далавера,но каталозите ни са еднакви).Основното нещо което не може да се поръчва в UK е светлия салон.В Германия и България,може.Като гледам май и външните цветове са по-малко.Специалният цвят Limelight не се предлага в момента никъде в Европа,защото липсват компоненти за производството на боята,заради проблеми с една от фабриките в Япония.В последния BG каталог(от преди седмица) вече го няма,както се вижда на снимките.Така че ако махнем и него,цветовете в UK стават още по-малко.Не че нашите са много де(само сиви и нито един като хората :( )
Изображение
Изображение
Изображение
Лошо няма да имаш интернет,но човек не може да прочете всичко.
Не знам защо при Фиеста няма ESP,но при Фокус и C-MAX има и в най ниското ниво.Ще погледна как е в Германия,но не очаквам да е по-различно.
Не мислете,че хваля МП или Форд.Просто искам твърденията, които се пишат, да са верни.В момента има доста "сбъркани" неща при предлагането на новите автомобили на Форд.Някои от тях са заслуга на МП,други на FOMOCO,но това е дълга тема и не е за тук.
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 26 май 2011, 22:54

Още от 2007 година се дъвче този въпрос за серийно монтиране на ESP на автомобили до 4 тона. Не знам какво са решили в Европа, но за САЩ става дадължително от 2012 година. Като се вземе под внимание, че Форд решиха да се произвеждат едни и същи модели за Европа и САЩ, то много е вероятно да има някакво производство без серийно инсталиране на тази система. В Дания дори се говореше за данъчни облекчения на тези, които си поръчат допълнителната "екстра" ЕSP.
Понеже Форд се води (поне за мен де :D) производител от САЩ, то от 2012 година от Фиестата до 3.5 тоният Транзит трябва да са задължително със стабилизираща система.
Очаква се тази система да намали с 100 000 инцидентите в Европа.

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 27 май 2011, 10:14

Имаше една допълнителна аудио система Сони за Фиеста, която първо излезна като опция за Германия и България, а чак след това за Англия. Следя английски форум изключително и само за Фиеста, и там потриваха ръце кога ли ще дойде при тях...
Pyrhel написа:Затова и казах, че в началната инвестиция наистина има разлика от 8-9 хил. лв, но после в частите не е прав колегата по-горе.
БМВ конфигуратор и реална цена на нова бавария са съвсем различни неща.
Ако си правиш бавареца в оторизиран сервиз на БМВ, е тогава ще ти се завие свят. Провери колко струва смяна на масло и консумативи в КАМОР за двойка дизел, дори да не е автоматик и после провери цените за ФОРД МП за сходен двигател. Крушката си има опашка - ако бяха толкова хубави и евтини, най-продаваните марки нямаше да бъдат Тойоти, Фордове и т.н.

Отговори

Върни се в “НОВИНИ”