Зимни гуми: нови Сава Ескимо, откъде в София?
-
- потребител
- Регистриран: 09 окт 2006, 10:27
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600, 74 kW, Hatchback, 2000 г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Зимни гуми: нови Сава Ескимо, откъде в София?
Здравейте,
до ден днешен имах усещането, че човека от който си купих колата ще ми даде написаните в обявата му зимни гуми с джанти, но така и не се обади..., та явно ще трябва да си купувам гуми и джанти за колата (185/65/15).
Кажете откъде в София мога да си купя зимни гуми Сава Ескимо и на каква приблизителна цена?
Намерих вносителите (Примекс http://www.primex-bg.com/Contacts.php" onclick="window.open(this.href);return false;), но те нямат магазин в София. Обадих им се във Варна и от там господина ми каза, че 2 пъти в седмицата карат гуми В софийски магазини, но не посочи в кои, а предложи да ми ги докара на определено от мен място и да му ги платя на ръка - 115,00 лв. за бройка. Две неща ме притесняват обаче в този случай: 1-то - гумите може да не ми харесат като ги видя на "живо", но няма да има как да ги откажа, 2-то - из форума гледам, че има хора които са си ги купили за до 100,00 лв., а цената която човека ми предложи беше 115,00. Питах в Диана ООД, което се намира срещу бензиностанция Шел на околовръстното, но те ми казаха, че нямат Сава Ескимо гуми и ми предложиха Барум и Еуратек на цена до 100,00 лв.
Другото, което искам да попитам е, ако не са Сава Ескимо, какви да са, но да са на цена до 100,00 лв.?
Благодаря предварително:)
до ден днешен имах усещането, че човека от който си купих колата ще ми даде написаните в обявата му зимни гуми с джанти, но така и не се обади..., та явно ще трябва да си купувам гуми и джанти за колата (185/65/15).
Кажете откъде в София мога да си купя зимни гуми Сава Ескимо и на каква приблизителна цена?
Намерих вносителите (Примекс http://www.primex-bg.com/Contacts.php" onclick="window.open(this.href);return false;), но те нямат магазин в София. Обадих им се във Варна и от там господина ми каза, че 2 пъти в седмицата карат гуми В софийски магазини, но не посочи в кои, а предложи да ми ги докара на определено от мен място и да му ги платя на ръка - 115,00 лв. за бройка. Две неща ме притесняват обаче в този случай: 1-то - гумите може да не ми харесат като ги видя на "живо", но няма да има как да ги откажа, 2-то - из форума гледам, че има хора които са си ги купили за до 100,00 лв., а цената която човека ми предложи беше 115,00. Питах в Диана ООД, което се намира срещу бензиностанция Шел на околовръстното, но те ми казаха, че нямат Сава Ескимо гуми и ми предложиха Барум и Еуратек на цена до 100,00 лв.
Другото, което искам да попитам е, ако не са Сава Ескимо, какви да са, но да са на цена до 100,00 лв.?
Благодаря предварително:)
- greek
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2005, 19:05
- Модел на автомобила: Mondeo 1993 2.0 combi 136HP-АГУ
Я разгледай тези каталози http://www.vktyres.com/dealers.htm
-
- потребител
- Контакти:
Благодаря greek:)))
Разгледах страницата на Века Тайърс и сега ще им се обадя по телефона за да видя какво трябва да се прави: дата, час, имат ли ги в наличност и т.н. Много ми помогна в избора. Мерси.
valboy, това ми е първа кола, първи зимни гуми и въобще нямам опит с тези неща. От четенето в този форум, а и на мерцедес и рено, останах с впечатлението, че Сава-та са хубави гуми, та затова реших да си взема тях, а относно намалянето на размера на джантите, въобще не съм в час... да не объркам нещо със скоростомера тогава, да не прецакам нещо и самата кола... Не знам, по-добре да си остана с 15-ките засега и да си купя нови гуми, пък по-нататък може и регенерат да купувам, други джанти и т.н. А иначе ширината на гумата съм я намалил и съм увеличил височината. Лятаната е 195/70/15.
Разгледах страницата на Века Тайърс и сега ще им се обадя по телефона за да видя какво трябва да се прави: дата, час, имат ли ги в наличност и т.н. Много ми помогна в избора. Мерси.
valboy, това ми е първа кола, първи зимни гуми и въобще нямам опит с тези неща. От четенето в този форум, а и на мерцедес и рено, останах с впечатлението, че Сава-та са хубави гуми, та затова реших да си взема тях, а относно намалянето на размера на джантите, въобще не съм в час... да не объркам нещо със скоростомера тогава, да не прецакам нещо и самата кола... Не знам, по-добре да си остана с 15-ките засега и да си купя нови гуми, пък по-нататък може и регенерат да купувам, други джанти и т.н. А иначе ширината на гумата съм я намалил и съм увеличил височината. Лятаната е 195/70/15.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Според това, което си написал излиза, че си намалил височината на гумата с 16.25мм, което не е малко (искаш 185/65/15 при 195/70/15 летни). С летните височината ти е 136.5мм, а с тези зимни отиваш на 120.25. Втората цифра след ширината ти показва височината на гумата в процент от ширината на протектора т.е. при 195 ширина, височината ти е 70% от 195 или 136.5мм. За да вдигнеш борда при намаляне на протектора трябва да търсиш по висок процент. Друг е въпроса, че летните са ти по-височки от необходимото....
По въпроса с марката - темата е доста надълго и широко дебатирана - поразгледай. Избор на гуми, не само в София - голям. Добри по-евтинки зимни са на Дебица Фриго 2, Ласса Сноунещоси 2 (модели 2006) - по тези имам лични впечатления. За Сава - незнам, само съм чувал туй-онуй...
Като вземаш гума гледай щампата за дата на производство. Ще я намериш след надписа DOT лаа-бала после има щампирани едни цифри, последните четири от които показват седмицата и годината на производство. Моите, които си взех вчера са 39-тата седмица на 2006 демек пресни пресни. Избягвай гуми, произведени миналата година и по-назад!
П.П. Наличието на надпис M+S не означава задължително зимна гума - имат го и всесезонните такива. Зимните гуми са означени допълнително със снежинка.
По въпроса с марката - темата е доста надълго и широко дебатирана - поразгледай. Избор на гуми, не само в София - голям. Добри по-евтинки зимни са на Дебица Фриго 2, Ласса Сноунещоси 2 (модели 2006) - по тези имам лични впечатления. За Сава - незнам, само съм чувал туй-онуй...
Като вземаш гума гледай щампата за дата на производство. Ще я намериш след надписа DOT лаа-бала после има щампирани едни цифри, последните четири от които показват седмицата и годината на производство. Моите, които си взех вчера са 39-тата седмица на 2006 демек пресни пресни. Избягвай гуми, произведени миналата година и по-назад!
П.П. Наличието на надпис M+S не означава задължително зимна гума - имат го и всесезонните такива. Зимните гуми са означени допълнително със снежинка.
Ford
2004
Модел Focus
Двигател 2.0
Размер на джантата Размери на гумите
5.5x14 175/70/14
5.5x14 185/65/14
6x15 195/55/15
6x15 195/60/15
6x16 195/55/16
6x16 205/50/16
6.5x16 205/55/16
7x17 215/40/17
7x17 215/45/17
http://avtogumi.com/bg/php/tires/tire_sizes.php" onclick="window.open(this.href);return false;
От тук излиза, че е пооплескан размера вече май.....
2004
Модел Focus
Двигател 2.0
Размер на джантата Размери на гумите
5.5x14 175/70/14
5.5x14 185/65/14
6x15 195/55/15
6x15 195/60/15
6x16 195/55/16
6x16 205/50/16
6.5x16 205/55/16
7x17 215/40/17
7x17 215/45/17
http://avtogumi.com/bg/php/tires/tire_sizes.php" onclick="window.open(this.href);return false;
От тук излиза, че е пооплескан размера вече май.....
-
- потребител
- Контакти:
Ласа-та я видях за 116,00 лв. в БОРЯНА Груп. За размера си прав, но от Мото Пфое ми казаха, че е добре този за зимна 185/65/15, друг е въпроса до колко те разбират от гуми... Датата задължително ще я погледна, но ако е 2005 г. и нямат 2006, може би ще я взема все пак. Къде другаде да търся 2006-а... За големия избор на гуми, бих казал, че не е така и е свързано с много условности, поръчки и т.н., а моделите на БГ пазара са няколко (тези, които влизат в моите критерии - до 100,00 лв.).
В момента чета: http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php? ... 1966e3a314" onclick="window.open(this.href);return false; и съкратения вариант http://vwclub-bg.org/articles.php?id=3&page=1" onclick="window.open(this.href);return false;
А иначе колата (Форд Фокус Милениум) я заварих с тези летни гуми, с които си е и сега.
В момента чета: http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php? ... 1966e3a314" onclick="window.open(this.href);return false; и съкратения вариант http://vwclub-bg.org/articles.php?id=3&page=1" onclick="window.open(this.href);return false;
А иначе колата (Форд Фокус Милениум) я заварих с тези летни гуми, с които си е и сега.
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
И ние си имаме информация:kostalav написа:...

-
- потребител
- Контакти:
Да, но от Гугъл това бяха едни от първите резултати и затова там гледах първо. Мерси за инфото. Сега и тези страници ще прочета.
Обадих се във Века Тайърс и нещата изглеждат така:
Зимни гуми SAVA Eskimo S3 MS 185/65R15 88T TL - 104,90 лв./бр.;
Джанти (май нямало да станат за Фокус-а, но щели да пробват) - 103,00 лв./бр., което ми се стори малко множко, защото намирам различни цени като 80,00 е най-ниската до сега, но може би зависи от марката... Утре ще ида и ще попитам всичко, че така по телефона все нещо изпускам.
За 4 бр. гуми и джанти - 831,60 лв.
, но което е радващото... ще получа 10% отстъпка, ако всичко купя от тях
и това означава 748,44 лв., които сега трябва да видя откъде да намеря
Някой да има идея за банка или нещо подобно
?
После остава и тасове да взема. Дано имат някакви хубави, че тези на Мото Пфое са от 34,00 лв. за бройка нагоре...
Обадих се във Века Тайърс и нещата изглеждат така:
Зимни гуми SAVA Eskimo S3 MS 185/65R15 88T TL - 104,90 лв./бр.;
Джанти (май нямало да станат за Фокус-а, но щели да пробват) - 103,00 лв./бр., което ми се стори малко множко, защото намирам различни цени като 80,00 е най-ниската до сега, но може би зависи от марката... Утре ще ида и ще попитам всичко, че така по телефона все нещо изпускам.
За 4 бр. гуми и джанти - 831,60 лв.

После остава и тасове да взема. Дано имат някакви хубави, че тези на Мото Пфое са от 34,00 лв. за бройка нагоре...
- kEFi
- потребител
Всички големи центрове вече са си получили заявените гуми, предвидени за зимния период. Миналогодишни...или са останали непродадени, или дефектни или гледаш в някй квартален "гараж"...
Напиши в гугъла Дебица примерно с бг търсене и ще намериш пълна листа с цени и размери, че дори и екстравагантни гуми!
Напиши в гугъла Дебица примерно с бг търсене и ще намериш пълна листа с цени и размери, че дори и екстравагантни гуми!
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
За джантите е от значение и къде са произведени. Тази вечер ще посетя един магазин в Студ. град, където намерих немски, а и цените изгодни- и по -ниски от цената, за която пишеш, а монтажа е безплатен. Ако успея по-късно ще напиша телефона на магазина, ако не утре сутрин.
ПП Става въпрос за стоменени джанти

ПП Става въпрос за стоменени джанти
FORD - Feel the difference.
-
- потребител
- Контакти:
Да. И аз стоманени ще взимам, но не знам откъде са. Може би за тази цена трябва да са достатъчно качествени. Лошото, ако ги взема от друго място джантите е, че няма да ползвам 10%-то намаление. Така с него комплект гума+джанта ми излиза 187,11 лв. Съвсем прилично.
Та, ако вземам джанта от друго място ще трябва да е: 187,11-104,90(цената на гумата)=82,21 лв.
Ще прочета утре, ако има някакво движение по темата.
Приятна вечер на всички!
Та, ако вземам джанта от друго място ще трябва да е: 187,11-104,90(цената на гумата)=82,21 лв.
Ще прочета утре, ако има някакво движение по темата.
Приятна вечер на всички!
-
- потребител
- Контакти:
Е, добре, че пуснах тази тема тук, че да се ориентирам по-правилно в моят случай. Добре, че valboy ми обърна внимание за размера на гумите. Летните са ми били 195/60/R15, а сега искам да сложа 185/65/R15, но от постинга му и от моя проверка такъв размер за Форд Фокус не съществува... Има единствено 195/60/R15 (каквито са сегашните ми летни гуми) и 195/55/R15, които ще са с цели 19 mm по-малък диаметър от сегашните ми гуми и според мен не е добре това за зимна гума.
Бихте ли ми казали, ако сложа тези гуми, към които вече съм се ориентирал (185/65/R15), които ще са със 7 mm по-голям диаметър, дали няма да навредя нещо на ходовата част или на нещо друго?
Бихте ли ми казали, ако сложа тези гуми, към които вече съм се ориентирал (185/65/R15), които ще са със 7 mm по-голям диаметър, дали няма да навредя нещо на ходовата част или на нещо друго?
- zelen4uka
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2006, 23:08
- Модел на автомобила: SIERRA 2.0I DOHC 1991г
- Контакти:
зимни гуми

Ако някой знае по-евтино в софия да драсне някой ред.
Последна промяна от zelen4uka на 02 ное 2006, 18:38, променено общо 1 път.
- kEFi
- потребител
Re: зимни гуми
Това вече ми прилича на чиста реклама!!!zelen4uka написа:Здравейте!Аз прочетох какво сте писали и си мисля че колегата трябва да се спре на ДЕБИКА ФРИГО2. Аз мисле да си купя този вид зимна гума защото е шарка на Гудияр ултра груп5. 185/65/14 на цена
81лв краина от Илиенци.
Ако някой знае по-евтино в софия да драсне някой ред.