Прилики и разлики между Европейски и Канадски Фокус???

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:
Status: Извън линия

Прилики и разлики между Европейски и Канадски Фокус???

Мнение от Любо » 19 мар 2007, 09:43

Въпроса изникна заради един канадски Фокус, който го предлегат на една приятелка.
Та резервните части между познатите ни европейски и нетолкова познатите ни канадски Фокуси до колко са взаимозаменяеми?
Още един въпрос по темата -
Някой чувал ли за Ford Focus McAlpin? В Гугъла ненамерих нищо...
И колко е акциза за внос на автомобил от новия континент?

Пояснение: Фокуса е с 2.3литра двигател 150 к.с. и е с всички екстри.

10х за отговорите

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
Модел на автомобила: '06 Ford Focus
Контакти:

Мнение от BadAngel » 20 мар 2007, 10:24

амии не зная много за УС фокуса, но така по външен вид съдя, че има общо с предишния фокус.. абе според мен няма смисъл да се занимава твоята приятелка с тази кола, освен ако не е за много ниска цена :) само докарването от там до българия с контейнер е към 1500 долара :) мотора е ясно, че е различен :)

акциза е за коли над 120 киловата, но трябва да платиш някакви мита и ддс

освен това имай предвид, че този фокус не е хомологиран за европа, разбирай, че няма сертификат ЕВРО 4, което означава, че ще плащаш още пари за да го регистрираш в българия, абе огромна галимация е... за американска кола, което не си струва :) разбирам да беше мустанг.. ама фокус..

също така, такава кола много трудно се продава след това.. един вид, ако го вземеш все едно се жениш за него, имам познат, които кара шеви камаро 2001ва година и наскоро реши да го продаде, но въпреки перфектното състояние на колата никой не се отзова на обявата :)
Последна промяна от BadAngel на 20 мар 2007, 10:26, променено общо 1 път.
Играчките се променят,
момчетата - не.

Любо
Администратор
Администратор
Контакти:

Мнение от Любо » 20 мар 2007, 10:26

Всъщност Фокуса е в България...

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от BadAngel » 20 мар 2007, 10:28

Любо написа:Всъщност Фокуса е в България...
ясно, аз разбрах, че е още зад окена :) и какви пари му искат, аз из софия съм виждал един керемиден фокус седан от американския модел, за него ли става дума? има и един жълт в мобиле.бг :) абе аз лично бих си взел от европейския модел, някъде из форума chaosdd се беше изказал, че американските модели на форд са евтини и поради тази причина далеч от качеството на европейските :)
Играчките се променят,
момчетата - не.

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 20 мар 2007, 11:31

Любо написа:...
Я прочети това :arrow: Най-опасните “народни” автомобили в САЩ

:twisted:

Любо
Администратор
Администратор
Контакти:

Мнение от Любо » 22 мар 2007, 08:41

Благодаря за отговорите :)
Отказахме поръчката и не заради колата, а заради консумативите. Оказа се че въздушния филтър е различен. За брони и други външни детайли да не говорим. Оказа се че на америкенските фордове смяната на маслото се извършва на 5 000 мили, което ни изненада неприятно. И като се замислиш 2 пъти годишно поръчка на филтри от щатите, където Мото Пфое се оказа, че са стондартен клиент, разбирай без отстъпки и филтъра става златен...
Който се е навил на американска кола трябва много да с замисли преди да я плати, освен ако няма нищо против по-високата цена на частите и по-дългото чакане за доставката им.

П.П. Това горе се отнася за официалния представител на марката, като информацията ми е от самите тях.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 22 мар 2007, 09:38

Има американски фокуси с 2.0 зетек и всичко си им е като нашите до колкото знам :roll: А освен, че броните са по-раздути други разлики не виждам :?
Изображение

Любо
Администратор
Администратор
Контакти:

Мнение от Любо » 22 мар 2007, 10:42

Забравих да коригирам първия си пост, но заради забележката на cossy ще го напиша в отделен.
В Мото Пфое се оказа че фокуса е с 2 литра двигател, които е от Мондео (така казаха) имало разлика между 2-оика на Фокус и 2-оика на Мондео в хАмерика това... този двигател бил с верига, което не го знаех...
Според приемчика в МП "вероятно много от частите са съвместими". Тук, в този цитат, ме притесни думичката вероятно. Другото, което ме притесни е доставаката от Новия свят на резервни части... Както и да е - вече не стои на дневен ред.
Но темата е интересна и моля, които знае нещо по въпроса да я допълва. Така може да се помегне не хора които обмислат закупуването на американски Фордове, а предполагам и не само Фордове.

П.П. оказва се че американската международна гаранция не важи за Мото-Пфое!? (това е според примчека. Тове ме накара да го попетам при това положение дали двата Мустанга, които продадоха миналата година са с гаранция? Познайте какъв беше отговора - Тъй като са американски, а Мото-Пфое е представител на Европейското подразделение на марката двата Мустанга са продадени без гаранция :shock:

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от BadAngel » 23 мар 2007, 21:31

Любо написа:Забравих да коригирам първия си пост, но заради забележката на cossy ще го напиша в отделен.
В Мото Пфое се оказа че фокуса е с 2 литра двигател, които е от Мондео (така казаха) имало разлика между 2-оика на Фокус и 2-оика на Мондео в хАмерика това... този двигател бил с верига, което не го знаех...
Според приемчика в МП "вероятно много от частите са съвместими". Тук, в този цитат, ме притесни думичката вероятно. Другото, което ме притесни е доставаката от Новия свят на резервни части... Както и да е - вече не стои на дневен ред.
Но темата е интересна и моля, които знае нещо по въпроса да я допълва. Така може да се помегне не хора които обмислат закупуването на американски Фордове, а предполагам и не само Фордове.

П.П. оказва се че американската международна гаранция не важи за Мото-Пфое!? (това е според примчека. Тове ме накара да го попетам при това положение дали двата Мустанга, които продадоха миналата година са с гаранция? Познайте какъв беше отговора - Тъй като са американски, а Мото-Пфое е представител на Европейското подразделение на марката двата Мустанга са продадени без гаранция :shock:
не е никакъв проблем да се направи една застраховка, покриваща гаранционните рискове и колата да си има гаранция, самата застраховка не е много скъпа, по спомен за кола струваща около 100 000 лева застраховката за 3 годишна гаранция беше 1200 долара
Играчките се променят,
момчетата - не.

Потребителски аватар
chaosdd
потребител
потребител
Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011

Мнение от chaosdd » 28 мар 2007, 19:29

Не се занимавайте с американски Фокуси. То разбирам в Европа да нямаше...
Примамливи са ниските цени, но качеството е по-ниско и са до голяма степен несъвместими. Няма смисъл.

Както Bad Angel каза, да беше Mustang, да се занимава човек.
Ford. Feel the difference

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”